Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Μακρόν: Η Γαλλία νίκησε - Θα προστατεύσω τη Δημοκρατία

O Εμανουέλ Μακρόν αφίχθη στην αυλή του Ναπολέοντα στο μουσείο του Λούβρου υπό τους ήχους του ύμνου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της "Ωδής στην Χαρά" του Μπετόβεν όπου τον περίμεναν χιλιάδες υποστηρικτές του.


Ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας ευχαρίστησε τους πολίτες της χώρας για τη νίκη του στις προεδρικές εκλογές, στέλνοντας μήνυμα «ας αγαπήσουμε τη Γαλλία».

«Σας ευχαριστώ όλους. Είστε δεκάδες εκατομμύρια. Ευχαριστώ που είστε εδώ, που αγωνιστήκατε με θάρρος και σύνεση επί τόσους μήνες γιατί πραγματικά σήμερα το βράδυ νικήσατε! Η Γαλλία νίκησε! Αυτό που επιτύχαμε εδώ και μήνες δεν έχει προηγούμενο», είπε ο νέος πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, από τον Λούβρο



«Όλοι μας έλεγαν ότι, ήταν αδύνατο, αλλά δεν γνώριζαν τη Γαλλία. Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας, για τον χρόνο και την αφοσίωσή σας, για τους κινδύνους που διέτρεξαν ορισμένοι. Τους γνωρίζω. Αυτή η εμπιστοσύνη με δεσμεύει. Πλέον έχω την παρακαταθήκη να μην σας απογοητεύσω», πρόσθεσε.

Συνέχισε λέγοντας:
«Θέλω, επίσης απόψε να πω δύο λόγια για τους Γάλλους που με ψήφισαν. Ξέρω ότι δεν είναι λευκή επιταγή. Θα ήθελα να πω δυο λόγια για τους Γάλλους που ψήφισαν για τη Δημοκρατία. Θα τηρήσω τις δεσμεύσεις μου. Θα προστατεύσω τη Δημοκρατία. Θα ήθελα να εκφράσω δύο λόγια για όσους ψήφισαν τη Μαρίν Λε Πεν. Εξέφρασαν σήμερα ένα θυμό, μια απογοήτευση και το σέβομαι. Θα πράξω ό,τι είναι δυνατό τα επόμενα πέντε χρόνια για να μην έχουν κανένα λόγο να ψηφίσουν τα άκρα», σημείωσε.
Ο κ. Μακρόν είπε ότι «σήμερα υπάρχει μόνο ο ενωμένος λαός της Γαλλίας. Εκπροσωπείτε την ενέργεια του λαού της Γαλλίας. Αυτός ο τόπος όπου συγκεντρωθήκαμε το αποκαλύπτει, το διατρέχουν ιστορίες μέχρι τη Γαλλική επανάσταση. Είναι ο τόπος όλων των Γάλλων, των Γαλλίδων, της Ευρώπης. Είναι ο τόπους της Γαλλίας. Ο κόσμος όλος μας παρακολουθεί. Η Ευρώπη κι ο κόσμος όλος περιμένουν από εμάς να υπερασπιστούμε το πνεύμα του Διαφωτισμού, που υπονομεύεται. Να προστατεύσουμε τις ελευθερίες να φέρουμε μια νέα ελπίδα έναν νέο ουμανισμό, ενός κόσμου πιο βέβαιου, ανάπτυξης, υπεράσπισης των δημοκρατιών», είπε.

Τέλος, ο 8ος πρόεδρος της Γαλλίας τόνισε: «Το καθήκον που μας περιμένει ξεκινά ήδη από αύριο. Θα απαιτήσει να κάνουμε πιο ηθική την πολιτική ζωή. Να χτίσουμε τον νέο τρόπο προστασίας του τόπου που μας περιβάλλει. Να επανιδρύσουμε την Ευρώπη και να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των πολιτών. Είναι πολύ μεγάλον και χρειάζεται τόλμη. Θα συνεχίσουμε να τολμούμε κάθε ημέρα, διότι αυτό είναι που περιμένει ο γαλλικός λαός. Περιμένουν η Γαλλία να τους εκπλήξει. Περιμένουν από τη Γαλλία να είναι ο εαυτός της. Το καθήκον μας θα είναι δύσκολο, αλλά θα σας κέω πάντα την αλήθεια. Θα σας προστατεύσω από όλες τις απειλές. Θέλω να ενώσω τον λαό μας και τη χώρα μας. Θα σας υπηρετήσω με ταπεινότητα και τόλμη, στο όνομα της Ελευθερίας, της Ισότητας και της Αδελφοσύνης».

Πηγή: skai.gr


Θερμή τηλεφωνική επαφή Μακρόν - Μέρκελ



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: