Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Όσο υπάρχουν γίδια…

Όσο υπάρχουν γίδια…
ΠΕΤΡΟΣ ΛΑΖΟΣ
Η Ελλάδα είναι η χώρα στην οποία συμβαίνουν τα πιο παράξενα, τα πιο αλλοπρόσαλλα, τα πιο παλαβά πράγματα.
Για παράδειγμα, πέντε μήνες μετά την πρώτη του κατάθεση, ένας μάρτυρας θυμάται ότι κατέχει ένα σημείωμα, επιβαρυντικό για έναν από τους κατηγορουμένους της υπόθεσης!
Σε οποιαδήποτε δημοκρατική χώρα, το σημείωμα θα είχε πάει στον κάλαθο των αχρήστων και ο μάρτυρας θα κινδύνευε (τουλάχιστον) να βρεθεί κατηγορούμενος-η για ψευδορκία.
Όχι στην Ελλάδα, όμως! Όχι στην Ψωροκώσταινα!
Εδώ ο μάρτυρας εξακολουθεί να προστατεύεται με συνθήκες υψίστης ασφαλείας. Από ποιόν και από τι άραγε; Δεν κατηγορεί δα και κανέναν κουμπουροφόρο παράγοντα του ποδοσφαίρου και της πολιτικής σκηνής, έτσι δεν είναι; Απλά δύο πρώην πρωθυπουργούς και κάμποσους υπουργούς, κατηγορεί.
Κι όμως προστατεύεται δρακόντεια και, κατά παράβαση του νόμου, δεν εμφανίζεται καν στην αρμόδια επιτροπή του Κοινοβουλίου…
Ο δε ισχυρισμός του, λαμβάνεται σοβαρά υπόψη από την Δικαιοσύνη και το σημείωμα αποστέλλεται στην επιτροπή της Βουλής για να υπολογιστεί σαν αποδεικτικό στοιχείο!
Ένα χειρόγραφο σημείωμα, με επίσημη σήμανση και εθνόσημο στο οποίο αναγράφονται μόνο ένα όνομα και δύο αριθμοί τηλεφώνου. Στην εποχή των smartphones, των tablets και του, ελευθέρα διαθέσιμου, ανώνυμου email!
Αν είναι δυνατόν! Τι να πει κανείς;
Ευτυχώς η Βουλή χαρακτήρισε τα "νέα στοιχεία" ασήμαντα και αποφεύχθηκε ένας ακόμη διεθνής διασυρμός, μια ακόμη ξεφτίλα.
Η παραπάνω περίπτωση όμως, δεν είναι η μοναδική όπου κάποιοι ξεδιάντροποι, μεταχειρίζονται τους κατοίκους αυτής της χώρας ως τελείως ηλίθιους.
Δείτε την επικοινωνιακή στρατηγική (θου Κύριε…) την οποία ακολουθεί το οικονομικό επιτελείο, εδώ και κάποιους μήνες. Σχετικά με το τέλος του Μνημονίου, την δημοσιονομική πολιτική που θα μπορούν ν’ ακολουθήσουν μετά το τέλος του οι Ελληνικές κυβερνήσεις, την πρόσβαση του κράτους στον ελεύθερο δανεισμό και τον βαθμό εποπτείας υπό τον οποίο θα βρίσκεται η Ελλάδα, τις επόμενες δεκαετίες.
Σύμφωνα με τα όσα ευαγγελίζονται ο Γιουκλίντ, η Έφη τα’ άλλα τα παιδιά (και διατάσσει το Μαξίμου, μην μπερδευτεί κανείς), θα πρέπει να θεωρήσουμε ότι η Ελλάδα και η αποπληρωμή του χρέους της θα αφεθούν έρμαιο των διαθέσεων του κάθε λαϊκιστή που θα μπορούσε να βρεθεί με τα ηνία της εξουσίας στα χέρια.
Την ώρα που η Ελλάδα θα χρωστά εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ (περισσότερα από 300) και ο αρμοδιότερος των Ευρωπαίων Klaus Regling, δεν χάνει ευκαιρία για να τονίσει ότι ρύθμιση του χρέους θα γίνει μόνο εάν κριθεί αναγκαία αλλά  η Ελλάδα θα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, έτσι κι αλλιώς!
Η επικοινωνιακή στρατηγική του οικονομικού επιτελείου και η γελοία διαχείριση της σοβαρότατης υπόθεσης Novartis, είναι δύο μόνο από τα σημεία της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπου ακούγονται παραλογισμοί και η φαντασία κάποιων γίνεται πραγματικότητα.
Σε κάθε θέμα που παρουσιάζεται στην δημόσια σφαίρα, σε κάθε υπόθεση που απασχολεί την κοινή γνώμη, ακούγονται αλλοπρόσαλλα, ουτοπικά και "τρελά" πράγματα.
Εάν επρόκειτο να πιστέψουμε όλα αυτά, θα έπρεπε και να πιστέψουμε ότι πετούν οι γάιδαροι,  ότι ο Παναθηναϊκός θα πάρει το πρωτάθλημα της Super League και ότι ο ήλιος ανατέλλει από την Δύση!
Σε λίγο θα μας πουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι Αριστερό κόμμα…
Δεν γίνονται αυτάΠουθενά!
Η εύλογη απορία που γεννιέται είναι μία: γιατί ακολουθεί αυτή την τακτική η κυβέρνηση; Την χρησιμοποίησε πριν το 2015 με μεγάλη επιτυχία, αλλά πλέον έχει αποδειχτεί έμπρακτα ότι ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Γιατί συνεχίζει στο ίδιο μοτίβο;
Δυστυχώς, μοναδική ορθολογική απάντηση που υπάρχει, είναι αυτή που έδωσε φίλος, μόνιμος κάτοικος εξωτερικού πλέον, μετά από μακροσκελή συζήτηση:
"Πέτρο, κοίτα τις δημοσκοπήσεις. Όσο υπάρχουν γίδια που τους αρέσει το σανό, θα το ζητάνε. Κι όσο το ζητάνε, τόσο θα υπάρχουν έμποροι που το πουλούν και βοσκοί που το μοιράζουν!"
ΠΩΣ να του πεις ότι έχει άδικο;
 Πέτρος Λάζος


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: