Σάββατο 14 Απριλίου 2018

Προειδοποίηση ΗΠΑ στον Άσαντ: Νέα επίθεση σε περίπτωση που είναι τόσο ανόητος να δοκιμάσει τη βούληση μας

Προειδοποίηση ΗΠΑ στον Άσαντ: Νέα επίθεση σε περίπτωση που είναι τόσο ανόητος να δοκιμάσει τη βούληση μας
Σαφή προειδοποίηση έστειλαν οι ΗΠΑ στον Άσαντ, ότι είναι έτοιμες για νέα πλήγματα εναντίον της Συρίας εάν κάνει εκ νέου χρήση χημικών όπλων. Το δήλωσε η Αμερικανίδα πρέσβειρα στα Ηνωμένα Έθνη, λίγες μόλις ώρες μετά τις «χειρουργικές» επιθέσεις εναντίον επιλεγμένων στόχων όπου γίνεται παραγωγή τέτοιων όπλων.
Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε ετοιμότητα να πραγματοποιήσουν νέα πλήγματα εναντίον της Συρίας εάν η κυβέρνηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ κάνει εκ νέου χρήση χημικών όπλων, διαβεβαίωσε σήμερα η Αμερικανίδα πρέσβειρα στα Ηνωμένα Έθνη Νίκι Χέιλι, ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας.
«Είμαστε πεπεισμένοι ότι προκαλέσαμε μεγάλο πλήγμα στο πρόγραμμα χημικών όπλων της Συρίας. Είμαστε προετοιμασμένοι να διατηρήσουμε αυτήν την πίεση, εάν το συριακό καθεστώς είναι αρκετά ανόητο για να δοκιμάσει τη βούλησή μας» επισήμανε.
«Εάν το συριακό καθεστώς χρησιμοποιήσει ξανά αυτό το δηλητηριώδες αέριο, οι ΗΠΑ θα έχουν κλειδώσει το στόχο τους και θα είναι οπλισμένες», υπογράμμισε η Χέιλι.
Η έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Συρία πραγματοποιείται μετά από αίτημα της Ρωσίας που ζήτησε την καταδίκη των πληγμάτων των Δυτικών εναντίον του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ.
Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες απηύθυνε έκκληση προς όλα τα κράτη μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας να "επιδείξουν αυτοσυγκράτηση κατά τη διάρκεια αυτών των επικίνδυνων συνθηκών και να αποφύγουν οποιαδήποτε ενέργεια που θα οδηγούσε την κατάσταση σε κλιμάκωση και θα επιδείνωνε τα βάσανα του Συριακού λαού".
Επιπλέον, είπε ότι οι κατηγορίες περί χρήσης χημικών όπλων στη Συρία απαιτούν τη διεξαγωγή έρευνας από τα Ηνωμένα Έθνη.
 Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ είπε ότι οι διεθνείς ερευνητές βρίσκονται στη Συρία κι είναι έτοιμοι να επισκεφθούν την περιοχή όπου φέρεται να διαπράχθηκε η επίθεση με τα χημικά, στη Ντούμα της Συρίας.



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: