Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Άδωνις προς Γαβρόγλου: "Πάμε μια βόλτα στην ΑΣΟΕΕ"


Επίθεση για την κατάσταση στα πανεπιστήμια και τις αλλαγές που φέρνει στην εκπαίδευση το νομοσχέδιο Γαβρόγλου εξαπέλυσε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης.

"Μιλάτε εσείς για κομματοκρατία που διορίσατε και τους μπατζανάκηδες" είπε ο κ. Γεωργιάδης απευθυνόμενος προς την πλευρά της κυβέρνησης. "Τολμάτε και μιλάτε όταν ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη διαβεβαίωσε πως θα καταργήσει τους μετακλητούς, και σήμερα αυτός που του πήρε την συνέντευξη είναι ο ίδιος μετακλητός στο Μαξίμου. Μέχρι και η τρόϊκα σας πήρε είδηση ότι πήγατε να διορίσετε τάχα μου μέσω ΑΣΕΠ".



Σε υψηλούς τόνους ήταν και οι αναφορές του Άδωνι Γεωργιάδη για την κατάσταση στα πανεπιστήμια ενώ αίσθηση προκάλεσε η πρόσκλησή του στον Κ. Γαβρόγλου να πάνε μαζί μια βόλτα στην ΑΣΟΕΕ. "Εσείς θα το πηγαίνατε το παιδί σας στην ΑΣΟΕΕ;" ρώτησε τον υπουργό. Και κοιτώντας προς την πλευρά των βουλευτών είπε "το ένα τρίτο από εσάς στέλνει τα παιδιά του σε ιδιωτικό σχολείο και πανεπιστήμιο. Ενώ αφήνετε το λαό να πάει στην ΑΣΟΕΕ που απειλούν τους φοιτητές με βία αν τολμήσουν να διαμαρτυρηθούν επειδή δεν μπορούν να κάνουν μαθήματα από τα μεγάφωνα και το λαθρεμπόριο".


Ο κ. Γεωργιάδης κατηγόρησε την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για την επιλογή να φέρει με την διαδικασία του επείγοντος το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην εκπαίδευση λέγοντας πως "σίγουρα στα 130 άρθρα του κρύβει ρουσφέτια, αλλιώς δεν εξηγείται να το καταθέσετε μεσάνυχτα Παρασκευής για να το φέρετε άρον άρον στην Βουλή".

Και σημείωσε ότι για διαβούλευση δόθηκαν μόνο 50, από τα 130 άρθρα του τελικού νομοσχεδίου. "Τι θέλετε άραγε να κρύψετε και το κάνατε αυτό;" αναρωτήθηκε.
capital.gr



Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: