Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Κυβέρνηση σωστό τρελοκομείο

Οι κόκκινες γραμμές έγιναν πράσινα άλογα. Η συμπεριφορά της κυβέρνησης μοιάζει με το ρητό που λέει «μας φτύνουν και προσποιούμαστε ότι ψιχαλίζει». Οι μισές διαρροές της κυβέρνησης αναιρούν τις άλλες μισές.

Από τη μια μεριά η κυβέρνηση μιλάει για απαράβατες κόκκινες γραμμές και από την άλλη μιλάει για ευελιξία προκειμένου να επιτευχθεί συμφωνία με τους εταίρους. Από τη μια πλευρά εμφανίζεται σαν να έχει κλειδώσει «μίνιμουμ» συμφωνία, από την άλλη πλευρά το Eurogroup ζητάει «πολιτικό κόστος» από την κυβέρνηση μέσω της παραβίασης των κόκκινων γραμμών για την επίτευξη συμφωνίας. Από τη μια η κυβέρνηση μιλάει για συμφωνία στα ελάχιστα που μπορούν να γίνουν κοινά αποδεκτά προκειμένου να ανοίξουν οι στρόφιγγες της χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα από την άλλη πλευρά οι εταίροι διαμηνύουν ότι η συμφωνία θα είναι πακέτο και εφ’ όλης της ύλης της διαπραγμάτευσης.
Η γραμμή και η επικοινωνιακή τακτική της κυβέρνησης είναι σωστό τρελοκομείο, ειδικά τις τελευταίες μέρες. Κυριολεκτικά δεν ξέρει η αριστερά τι ποιεί η δεξιά της. Από τη μια μιλάει για κυριαρχία, ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια και από την άλλη αναβάλλει την συζήτηση του ετοιμαζόμενου πολυνομοσχεδίου στο υπουργικό συμβούλιο, μετατρέποντάς το σε γενικόλογη συζήτηση για την πορεία των διαπραγματεύσεων και την ίδια στιγμή λέει ότι το πολυνομοσχέδιο θα τεθεί υπό την έγκριση του Brussels Group, δηλαδή της τρόικας, μόλις θα πάρει την τελική του μορφή και όχι τώρα με τη μορφή προσχεδίου. Αυτό που καταλαβαίνουμε όλοι είναι ότι το νομοσχέδιο θα ενσωματώνει τις επιθυμίες των δανειστών, θα το υπαγορεύσουν, θα το γράψει η κυβέρνηση και μετά θα πάει και τυπικά προς έγκριση από τους εταίρους. Πρόκειται για περήφανη κοροϊδία του κόσμου και όχι για περήφανη διαπραγμάτευση όπως διατείνεται η κυβέρνηση.
Και για να δικαιολογήσει όλο αυτό το μπάχαλο, το αφήγημα της κυβέρνησης που ικετεύει στην
πραγματικότητα για μια ενδιάμεση συμφωνία με μέτρα προκειμένου να πάρει κανένα φράγκο γιατί το ταμείο είναι μείον με τη σπατάλη χρόνου τριών μηνών, έχει γίνει τώρα το εξής: «εργαζόμαστε για τη μετά Ιούνιο εποχή».
Προφανώς αφού στέρεψε από χρόνο και χρήμα το ρωμαϊκό αφήγημα του δεν έχω να δώσω άρτο και γι’ αυτό δίνω θεάματα, τώρα η κυβέρνηση το γύρισε σε μια παραλλαγή του θρησκευτικoύ δόγματος της μετά θάνατον ζωής. Σειρά κυβερνητικών στελεχών αναφέρονται ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι συνομιλίες για μια άμεση ενδιάμεση συμφωνία η οποία τελικά θα περιλαμβάνει μέτρα που τώρα ξορκίζει η κυβέρνηση, οι υπουργοί της μιλούν για την ανάγκη να μείνει όρθια η χώρα προκειμένου να μεταβεί στη «μετά Ιούνιο εποχή».
Τι λέει με πολύ απλά λόγια η κυβέρνηση; Μην κοιτάτε την κωλοτούμπα που θέλω να κάνω τώρα γιατί σας κορόιδεψα προεκλογικά αλλά αν συνεχίζετε να με στηρίζετε θα σας φέρω τον παράδεισο μετά τον Ιούνιο.
Αλλά γιατί να κωλώσει εκεί αυτή η κυβέρνηση; Εδώ ολόκληρος πρωθυπουργός προτίμησε να ξεφτιλιστεί ισχυριζόμενος ότι πιάστηκε κορόιδο από τους Ευρωπαίους προκειμένου να κρύψει ότι το προεκλογικό αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν άνθρακες ο θησαυρός.
http://www.antinews.gr


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK


Δεν υπάρχουν σχόλια: