Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

Ο Σταύρος Θεοδωράκης για την Διαπλοκή και τα Τrolls του Συριζα

Οι λαϊκιστές δεν κατακτούν μόνοι τους την εξουσία. Χρειάζονται κανάλια, χρήματα, διαπλοκή.

Ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη στη συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για τη διαπλοκή 10/10/2016



«Οι επιχειρηματίες και καναλάρχες πίστεψαν ότι θα έχουν μαζί σας μια νέα δεκαετία εξουσίας. Και σας βοήθησαν. Οι δημαγωγοί, οι λαϊκιστές δεν κατακτούν μόνοι τους την εξουσία. Χρειάζονται κανάλια - χρειάζονται χρήματα, χρειάζονται διαπλοκή με πολιτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα. Η διαπλοκή σας έφερε στην εξουσία.Τώρα που κάποιοι από αυτούς μοιάζουν με στημένες λεμονόκουπες τους εγκαταλείπετε για πιο σίγουρους ‘’επενδυτές’’», ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης, στην ομιλία του με θέμα τη διαπλοκή και τη διαφθορά εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά της Κυβέρνησης. «Η διαπλοκή, ναι, γεννήθηκε στις αυλές των κομμάτων εξουσίας ή μάλλον στα υπόγεια. Κάποιοι επωφελήθηκαν και κάποιοι αδιαφόρησαν αλλά εσείς, οι καλύτεροι μαθητές του παλιού συστήματος, της δίνετε νέο περιεχόμενο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρθηκε εκτενώς στη λάσπη που έχουν ρίξει στον ίδιο και το Ποτάμι τα τρολ, οι «αγανακτισμένοι» μπλόγκερ και οι κομματικοί δημοσιογράφοι των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ φέρνοντας συγκεκριμένα παραδείγματα και ονόματα, ακόμη και ανθρώπων που είναι πλέον υπάλληλοι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, στα γραφεία της κ. Γεροβασίλη και τον κ. Καμμένο. «Το κύριο μέλημα σας στην υπόθεση διαπλοκή ήταν και είναι να μαρκάρετε ως διαπλεκόμενους τους άλλους και κυρίως το Ποτάμι» ανέφερε και στη συνέχεια εγκαλώντας τον Πρωθυπουργό τόνισε: «κ. Τσίπρα να ζητήσετε συγνώμη από το Ποτάμι για την συμπεριφορά των στελεχών σας και για εκείνη την ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ λίγες μέρες πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου ότι το Ποτάμι φτιάχτηκε κατ' εντολή συγκεκριμένων συμφερόντων. Πείτε μας ποια είναι αυτά τα συγκεκριμένα συμφέροντα, ονομάστε τα αλλιώς θα είστε συκοφάντης».

Αναφερόμενος σε αυτό που λέει συχνά ο κ. Παππάς ότι έγινε αεροπειρατεία και οι εκδότες πήραν τα
κανάλια δωρεάν ρώτησε: «Πότε πήραν οι εκδότες τις συχνότητες χωρίς διαγωνισμό; Τότε που συγκυβερνούσατε στην κυβέρνηση Τζαννετάκη. Γιατί δεχτήκατε την αεροπειρατεία, γιατί δεν αντιδράσατε τότε;». Αναφερόμενος στην υπόθεση Siemens ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε: «Με απόφαση της Οικουμενικής δεν δόθηκαν οι ψηφιακές παροχές στον εθνικό προμηθευτή και στη Siemens; Με απευθείας ανάθεση και δίχως διεθνή διαγωνισμό; Ο κ. Δραγασάκης δεν ήταν τότε υπουργός; Μην παριστάνετε τους ανήξερους».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης προχώρησε σε ακόμη μια αποκάλυψη – καταγγελία αναφορικά με τα «πάρτι» που έχουν στηθεί στις αναθέσεις έργων στα hot spot, αυτή τη φορά στη Λέρο. Σύμφωνα τις καταγγελίες του πρόεδρου των ξενοδόχων της Λέρου υπήρξε προκήρυξη που υπολόγιζε την αξία του έργου σε 520.000 ευρώ. «Η τελική σύμβαση ήταν 1.568.000, δηλαδή 1 εκατομμύριο πάνω από την προκήρυξη» είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού και στη συνέχεια ζήτησε για ακόμη μια φορά από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να δώσουν στοιχεία για το κόστος της δημιουργίας και συντήρησης των hot spot, καθώς αυτό δεν είναι το πρώτο σκάνδαλο που αποκαλύπτεται.

Τέλος, ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε: «Ο βάλτος που δημιουργεί την διαπλοκή είναι το κρατικό πολιτικό χρήμα. Οι κρατικές προμήθειες, οι εργολαβίες, τα θολά κριτήρια. Ποιος θα πάρει τη δουλειά; Από ποιόν θα την πάρει και γιατί θα την πάρει; Συνήθως θα την πάρει επειδή κάποιος υπουργός έχει κέρδος. Επειδή κάποιο κομματικό στέλεχος έχει κέρδος, επειδή κάποια πολιτική παρέα έχει κέρδος» και παρουσίασε μερικές από τις προτάσεις του Κινήματος: «Εμείς προτείνουμε μία αρχή καταπολέμησης της διαφθοράς, με καταρτισμένο και έμπειρο προσωπικό. Μία και ενιαία εθνική αρχή δημόσιων προμηθειών. Να συσταθεί αρχή εποπτείας για τα έσοδα και τις δαπάνες των ΜΚΟ και να καταγράφει συστηματικά όλες τις επιχορηγήσεις που λαμβάνουν, και να παρακολουθεί τα οικονομικά τους. Ζητάμε κωδικοποίηση και έναν τελικό νόμο για κάθε ζήτημα. Και τέλος ας μην μπαίνουμε οι πολιτικοί στα χωράφια της δικαστικής εξουσίας και οι πρόεδροι των Ανωτάτων δικαστηρίων να επιλέγονται μεταξύ τριών προσώπων που έχουν υποδείξει οι ολομέλειες των δικαστηρίων, ώστε να μην μπορεί η κυβέρνηση να κάνει βουτιά στην επετηρίδα, να παζαρεύει και να βλέπουμε όλα αυτά τα φαιδρά που βλέπουμε τον τελευταίο καιρό».


Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία:

Υπάρχει ένας απατεώνας που τριγυρνάει αυτό τον καιρό στις πόλεις και στα χωριά και ισχυρίζεται ότι έχει 500-600 δις ευρώ στην άκρη και ότι είναι σε θέση να ξεπληρώσει όλα τα χρέη των Ελλήνων. Και το δημόσιο χρέος αλλά και τα ιδιωτικά. Έχει ανοίξει γραφεία σε όλη την Ελλάδα και ετοιμάζεται να κατέβει στις εκλογές. Ποιος όμως του έστρωσε το έδαφος; Μήπως αυτοί που έλεγαν ότι με μια κίνηση θα κόψουν το μεγαλύτερο μέρος του χρέους; Μήπως οι πολιτικοί που φωνάζανε «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» και τώρα στέλνουν τα ΜΑΤ για να μπορέσουν να γίνουν οι πλειστηριασμοί; Μήπως αυτοί που υπερηφανευόντουσαν στα κανάλια ότι δεν θα πληρώσουν ΕΝΦΙΑ και καλούσαν από την Αυγή τον κόσμο να μην πληρώσει; Αυτοί που έλεγαν θα καταργήσουμε τα διόδια και έδωσαν αυξήσεις στα διόδια! Όταν η πολιτική παραδίδεται στους δημαγωγούς δεν θα αργήσει η στιγμή που θα γίνει πιστευτός και αυτός που λέει ότι έχει 500 - 600 δισεκατομμύρια στην άκρη για να τα μοιράσει στον κόσμο.

Όμως, το θέμα μας είναι η διαπλοκή και εδώ θέλω να φτάσω. Οι δημαγωγοί, οι λαϊκιστές δεν κατακτούν μόνοι τους την εξουσία. Χρειάζονται κανάλια - χρειάζονται χρήματα. Χρειάζονται διαπλοκή με πολιτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα. Η διαπλοκή, λοιπόν κύριοι, σας βοήθησε να φτάσετε στην εξουσία. Επιχειρηματίες και καναλάρχες που πίστεψαν ότι θα έχουν μαζί σας κάποια δεκαετία εξουσίας. Να μην σας θυμίσω εξώφυλλα. Να σας θυμίσω το σέρβις που σας κάνανε κάποια κανάλια; Τις διακαναλικές συνεντεύξεις για να λέτε ότι έρχεται χειμώνας χειρότερος από τον χειμώνα του ’41, τότε που είχαμε 100 χιλιάδες νεκρούς; Αυτά λέγατε και τώρα κάνετε γλέντια στο Κολωνάκι; Να γιορτάσουμε τι; Τις αυξήσεις του πετρελαίου τον χειμώνα;

Το κύριο μέλημά κάποιων απο εσάς- και όχι όλων, γιατί δεν μου αρέσουν οι γενικεύσεις- στην υπόθεση διαπλοκή ήταν και είναι να μαρκάρετε ως διαπλεκόμενους τους άλλους και κυρίως το Ποτάμι. Και επειδή δεν βλέπω μέσα στην αίθουσα τους κυρίους Σκουρλέτη και Παππά αλλά τον κ. Καμμένο, θέλω να τους ρωτήσω: Πόσο τους στοίχισε η προσπάθεια να βρωμίσουν το Ποτάμι; Ρίξατε τόνους λάσπης στην πρώτη και μοναδική προσπάθεια ανθρώπων που δεν ανήκουν στα τζάκια της πολιτικής, που δεν έρχονται από τα κομματικά υπόγεια, που δεν εξυπηρετούν συμφέροντα και συντεχνίες. Και το κάνατε με τη βοήθεια αυτών που καταγγέλλετε δήθεν, στα φανερά και στα κρυφά τους δίνατε το χέρι σας.

Πόσα λεφτά δώσατε σε όλα αυτά τα τρολ (μαύρα λεφτά βέβαια), σε όλους αυτούς τους δήθεν αγανακτισμένους μπλόγκερ, όλους αυτούς τους μεταμφιεσμένους αντιεξουσιαστές, όλους αυτούς τους κομματικούς δημοσιογράφους που για δύο χρόνια είχαν ως κύριο μέλημα τους από το πρωί ως το βράδυ να πετάνε λάσπη στο Ποτάμι; Ότι είναι των εργολάβων και των Γερμανών. Πρόσφατα μάθαμε ότι ένας από αυτούς που πρωτοστατούσε στις αθλιότητες ήταν υπάλληλος της κυρίας Γεροβασίλη. Όχι υπάλληλος στο σπίτι της αλλά υπάλληλος στο γραφείο της . Πληρωνότανε δηλαδή από τον ελληνικό λαό για να γράφει, ανώνυμα βέβαια, «στη χώρα όπου 7% ψηφίζει Ποτάμι γιατί είναι περίεργο που 10% ψηφίζουν Χρυσή Αυγή. Τηλεσκουπίδια και φασισμός πάνε πακέτο συνήθως». Έγραφε ο υπάλληλος σας κυρία Γεροβασίλη: «Είναι επιστημονικά επιβεβαιωμένο πλέον ότι ο άνθρωπος επιβιώνει και χωρίς εγκέφαλο, και ψηφίζει Ποτάμι». Πόσους άλλους ανταμείβετε με λεφτά του ελληνικού λαού για να βρίζουν όσους δεν σας αρέσουν; Ποιους κρύβετε; Στο Μαξίμου - στο υπουργείο Αμύνης - στις υπηρεσίες ενημέρωσης - τα υπόγεια της Κουμουνδούρου.

Ο εκδότης της εφημερίδας Χωνί που γέμισε με εκατομμύρια αφίσες όλη τη χώρα είναι διορισμένος και αυτός στο γραφείο της κυρίας Γεροβασίλη. Ο διαχειριστής του σάιτ olympia.gr είναι στην υπηρεσία ενημέρωσης του υπουργείου Αμύνης. Ο κατάλογος είναι μεγάλος, είναι το παρακράτος σας που, πείτε μας αλήθεια, τι μας στοιχίζουν; Και πως τους πληρώνατε μέχρι να γίνετε κυβέρνηση; Και είναι ίσως η στιγμή κ.Τσίπρα να ζητήσετε συγνώμη από το Ποτάμι για τη συμπεριφορά των στελεχών σας και για εκείνη την ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, λίγες μέρες πριν τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, ότι το Ποτάμι «φτιάχτηκε κατ' εντολή συγκεκριμένων συμφερόντων». Και μιας και είχατε πει ότι θα μιλήσετε με διευθύνσεις και ονόματα, σας προκαλώ ανοιχτά. Πείτε ποια είναι αυτά τα συμφέροντα; Τον προκαλώ. Αν δεν το πει είναι απλώς ένας συκοφάντης

Γιατί, όμως, ήταν τόσο σημαντικό για σας να προσπαθήσετε να βρωμίσετε το Ποτάμι; Να σας εξηγήσω: Γιατί ο λαϊκιστής και ο δημαγωγός το καινούργιο φοβάται - δεν φοβάται το παλιό. Πιστεύατε ότι είχατε πλεονέκτημα στην αντιπαράθεσή σας με τις «παλιές δυνάμεις» που κυβέρνησαν. Ο φόβος σας όμως ήταν μήπως και εμπλακούν στην πολιτική νέες δυνάμεις, ανεξάρτητες από το κράτος και τα συμφέροντα και συντεχνίες. Πολίτες που παράγουν, που δημιουργούν, που τολμούν, που επηρεάζουν, που εμπνέουν. Γι αυτό όλη η λάσπη σας από τον Απρίλιο του 2014 - και όλα τα τρολ σας - είχαν ως κύριο στόχο το Ποτάμι. Επειδή άκουσα όμως τον κ. Τσίπρα να λέει οτι θα επιμείνει, να του πούμε ότι και εμείς θα επιμείνουμε.

Το δικό μας σχέδιο όμως θα παραμείνει ενεργό. Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για τη δημιουργία ενός μεγάλου Κινήματος μακριά από συντεχνίες και συμφέροντα. Θα συνεχίσουμε να καλούμε τους πολίτες να τολμήσουν, να μπουν ξανά στο παιχνίδι όλοι αυτοί που συγκρούστηκαν με τον λαϊκισμό και προώθησαν μεταρρυθμίσεις που είχε ανάγκη ο τόπος. Θα συνεχίσουμε να καλούμε τους νέους να περάσουν μπροστά. Και αν όλοι αυτοί μας ακούσουν δεν θα τα βγάλετε εύκολα πέρα μαζί τους. Γιατί αυτοί δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν.

Πάμε όμως σε αυτά που υπερηφανεύεστε. Γιατί για τα όσα είπα μέχρι τώρα θα πρέπει να ντρέπεσθε. Γιατί 4 κανάλια; Το ερώτημα αυτό θα σας ακολουθεί για πάντα. Οι πολιτικές δεν χαράσσονται επειδή κάτι σας είπε ένας φίλος στη Φλωρεντία ή επειδή σας ήρθε μια ωραία ιδέα στο μπάνιο. Φωνάξατε τον Καμμένο να σας πει τι θα κάνετε με τα βιβλία των θρησκευτικών. Τον ακούσατε και σκύψατε το κεφάλι. Φτιάξατε επιτροπή για τη Συνταγματική Αναθεώρηση στην οποία δεν συμμετέχει ούτε ένας Συνταγματολόγος!

Τη λύση για τα κανάλια την είχατε μπροστά σας. Όχι άλλα θαλασσοδάνεια. Όχι άλλη εξάρτηση από το κρατικό (κομματικό πολιτικό) χρήμα. Σας προτείναμε να μην μπορούν οι εργολάβοι και οι προμηθευτές του δημοσίου - και σήμερα και πάντα - να έχουν τηλεοράσεις. Σας προτείναμε να δώσετε περισσότερες άδειες, τουλάχιστον τις διπλάσιες. Η Κύπρος έχει 7 ιδιωτικά. Εσείς θέλετε 4 ιδιωτικά και 3 κρατικά. Σας προτείναμε να πάρουμε περισσότερα λεφτά από περισσότερους. Σας προτείναμε να πληρώνουν τα κανάλια κάθε χρόνο ένα ποσοστό επί του τζίρου τους στα κρατικά ταμεία. Και εσείς προτιμήσατε το σόου αλλά και την ανεργία για 2.000 ανθρώπους. Μόνο και μόνο για να λέτε ότι τους είχαμε τρεις μέρες σε ένα δωμάτιο και τους χτυπάγαμε για να μας δώσουν τα λεφτά.

Υπάρχει τρόπος να τα αλλάξουμε όλα χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα αλλά η ανικανότητά σας δημιουργεί μόνο ερείπια. Και στα ερείπια δεν χτίζεις. Με το πόρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος φάνηκε ότι τα κριτήρια δανειοδότησης στην Τράπεζα Αττικής είχαν γίνει λάστιχο. Λάστιχο και από τους προηγούμενους και από εσάς. Με δανεικά τέτοια χρήματα και με βοσκοτόπια θέλατε να κάνετε τον ΣΥΡΙΖΑ ΤV. Και ψεύδεστε όταν λέτε ότι κόψατε τον κ.Καλογρίτσα. Η επιτροπή σας τον κάλυψε, ο ίδιος όμως έφυγε από την κούρσα όταν κατάλαβε ότι οι κινήσεις του μπήκαν στο μικροσκόπιο της κοινωνίας και της δικαιοσύνης.

Λέει συχνά ο κ.Παππάς ότι έγινε αεροπειρατεία και οι εκδότες πήραν τον αέρα της Ελλάδας δωρεάν. Πότε πήραν οι εκδότες τις συχνότητες χωρίς διαγωνισμό; Τότε που συγκυβερνούσατε στην κυβέρνηση Τζαννετάκη. Γιατί δεχτήκατε την αεροπειρατεία, γιατί δεν αντιδράσατε τότε; Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των ΑΝΕΛ όποτε βρέθηκαν στην εξουσία έκαναν ακριβώς αυτά που σήμερα δήθεν καταγγέλλουν. Με απόφαση της Οικουμενικής δεν δόθηκαν οι ψηφιακές παροχές στον εθνικό προμηθευτή και στη Siemens; Με απευθείας ανάθεση και δίχως διεθνή διαγωνισμό; Ο κ.Δραγασάκης δεν ήταν τότε υπουργός; Μην παριστάνεται τους ανήξερους.

Είστε μέρος του συστήματος που καταγγέλλετε. Κάνετε τα νταλαβέρια σας με το παλιό σύστημα και τώρα, που κάποιοι από αυτούς μοιάζουν με στυμμένες λεμονόκουπες τους εγκαταλείπετε για πιο σίγουρους … επενδυτές. Ο βάλτος που δημιουργεί τη διαπλοκή είναι το κρατικό πολιτικό χρήμα. Οι κρατικές προμήθειες. Οι εργολαβίες. Τα θολά κριτήρια. Ποιος θα πάρει τη δουλειά; Από ποιον θα την πάρει; Και γιατί θα την πάρει; Συνήθως θα την πάρει επειδή κάποιος υπουργός έχει κέρδος, επειδή κάποιο κομματικό στέλεχος έχει κέρδος, επειδή κάποια πολιτική παρέα έχει κέρδος.

Αν θέλουμε, λοιπόν, να τελειώνουμε με τη διαπλοκή: Καθαροί κανόνες. Αδιάβλητοι διαγωνισμοί. Προμήθειες από ενιαία αρχή. Δεν μπορεί ο κάθε υπουργός να υπογράφει προμήθειες εκατομμυρίων. Να τελειώνουμε με τους στημένους διαγωνισμούς, την κατάτμηση των μεγάλων έργων, τις απευθείας αναθέσεις στους εργολάβους, το κόλπο των εκπτώσεων. Για τη διαπλοκή χρειάζονται δύο. Οι επιχειρηματίες και οι πολιτικοί. Αν θέλετε, λοιπόν, να χτυπήσετε τη διαπλοκή υπάρχει ένας απλός τρόπος: διαφάνεια στη ροή του δημόσιου χρήματος.

Φωνάζετε για τους προηγούμενους για να τραβήξετε την προσοχή. Μα τις ξέρουμε τις ευθύνες των προηγούμενων. Η απάντηση δεν μπορεί να είναι πάντα: «Οι προηγούμενοι ήταν χειρότεροι». Πάμε να δούμε, λοιπόν, πως διαχειριστήκατε τα νέα προβλήματα που ανέκυψαν. Πάμε στο προσφυγικό. Η περίθαλψη ενός πρόσφυγα στη Νορβηγία κοστίζει 12.000 και στην Ελλάδα 15.000 όπως κατήγγειλε ο δικός σας κ.Βουδούρης. Πότε επιτέλους θα μας παράσχετε στοιχεία για το κόστος δημιουργία και συντήρησή των hotspot; Αποκαλύψαμε σημεία και τέρατα για τα κέντρα στη Χίο – στο Λιτόχωρο – την Κω - τις Σέρρες. Για το ποιος παίρνει τις δουλειές.

Ακούστε τώρα και για τη Λέρο. Ακούστε τι καταγγέλλει ο πρόεδρος των ξενοδόχων της Λέρου. Αριστερός άνθρωπος, μην πάει ο νους σας σε κανένα δεξιό. Ιδρυτικό μέλος του Ρήγα Φεραίου. Τον Δεκέμβριο που μας πέρασε έγινε γνώστης της προκήρυξης που υπολόγιζε την αξία του έργου σε 520.000 ευρώ. 10 Δεκεμβρίου ανέβηκε ο διαγωνισμός στη Διαύγεια και 7 εταιρίες υπέβαλαν προσφορές. Δύο μέρες μετά επιλέχθηκε ο ανάδοχος. Ούτε φορολογική ενημερότητα δεν εκδίδεται σε 2 μέρες - αλλά το σημαντικό είναι αλλού. Η τελική σύμβαση ήταν 1.568.000, δηλαδή 1 εκατομμύριο πάνω από την προκήρυξη. Όταν ο πρόεδρος των ξενοδόχων ρώτησε τον ανάδοχο πως ανέβηκε τόσο πολύ η τιμή πήρε την απάντηση ότι προστέθηκαν διάφορα πράγματα, όπως κλιματιστικά και βιολογικός καθαρισμός. Προσέξτε τώρα, ο βιολογικός καθαρισμός δεν έχει γίνει και τα 240 κλιματιστικά τα έβαλε την προηγούμενη εβδομάδα ο Δήμος Λέρου. Εκτός αν πούμε ότι και το 1 εκατομμύριο στη Λέρο για μια δράση είναι ψιλολογία μπροστά στα σκάνδαλα των προηγούμενων.

Η διαπλοκή και η διαφθορά δεν είναι μόνο οι 3-4 μεγάλοι με τους οποίους έχουν νταλαβέρι όλοι οι εκάστοτε κυβερνώντες. Είναι και το πελατειακό κράτος, τα ρουσφέτια, οι φωτογραφικές και χαριστικές διατάξεις, όλα αυτά που έθρεψαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις - με ελάχιστες εξαιρέσεις - όλα αυτά που έκαναν την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος μαγκιά. Η διαπλοκή, ναι! γεννήθηκε στις αυλές των κομμάτων εξουσίας ή μάλλον στα υπόγεια. Κάποιοι επωφελήθηκαν και κάποιοι αδιαφόρησαν. Και εσείς, οι καλύτεροι μαθητές του παλιού συστήματος της δίνεται νέο περιεχόμενο.

Να σας πω μερικά πράγματα που θα έπρεπε να κάνουμε αν πραγματικά θέλαμε να χτυπήσουμε την διαπλοκή. Σήμερα διαθέτουμε 95 φορείς και υπηρεσίες που κυνηγούν την διαφθορά. Εμείς λέμε μία αρχή καταπολέμησης της διαφθοράς με καταρτισμένο και έμπειρο προσωπικό. Ξέρετε ότι ο έλεγχος των δεκάδων χιλιάδων πόθεν έσχες στην αρμόδια μονάδα της Αρχής για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος πρέπει να διεκπεραιωθεί από 5 υπαλλήλους! Ποιόν κοροϊδεύουμε; Τι έλεγχος θα γίνει;

Μία και ενιαία εθνική αρχή δημόσιων προμηθειών. Να συσταθεί αρχή εποπτείας για τα έσοδα και τις δαπάνες των ΜΚΟ, να καταγράφει συστηματικά όλες τις επιχορηγήσεις που λαμβάνουν και να παρακολουθεί τα οικονομικά τους.

Πολυνομία και έλλειψη κωδικοποίησης. Δεν μπαίνω καν στη συζήτηση πόσο κακό έχει κάνει η πολυνομία στην προσέλκυση επενδύσεων. Τα κενά και οι αμφισημίες στους νόμους γεννούν αφορμές για διαφθορά. Ζητάμε κωδικοποίηση και έναν τελικό νόμο για κάθε ζήτημα. Να μην μπορούν να παζαρεύουν οι προϊστάμενοι του δημοσίου.

Και τέλος ας μην μπαίνουμε οι πολιτικοί στα χωράφια της δικαστικής εξουσίας. Έχουμε προτείνει οι πρόεδροι των Ανωτάτων δικαστηρίων να επιλέγονται μεταξύ τριών προσώπων που έχουν υποδείξει οι ολομέλειες των δικαστηρίων. Να μην μπορεί η κυβέρνηση να κάνει βουτιά στην επετηρίδα, να παζαρεύει και να βλέπουμε όλα αυτά τα φαιδρά που βλέπουμε τον τελευταίο καιρό.

Και δεν έχετε δώσει μια απάντηση. Έχω προκαλέσει πολλές φορές τον κ. Τσίπρα να απαντήσει. Αφού είναι κακό το παλιό σύστημα και οι άνθρωποι που το υπηρέτησαν δεν πρέπει να είναι κοντά στην ελπίδα που έρχεται. Όμως επιλέξατε έναν άνθρωπο που ήταν επικεφαλής της ΕΥΠ, δικαστής για να ρυθμίζει τα ζητήματα στη δικαιοσύνη. Ποιο ήταν το μήνυμα γιατί το κάνατε; Ένα σύστημα θέλατε και όχι βέβαια διαφάνεια .Έχουμε προτείνει επίσης οι δικαστικοί για 4 χρόνια μετά την συνταξιοδότησή τους να μην μπορούν να παίρνουν πολιτικές θέσεις. Να κόψουμε τον ομφάλιο ρόλο δικαιοσύνης και πολιτικής.

Υπάρχουν λύσεις λοιπόν. Αρκεί να μην επιστρέφουμε συνεχώς στο παρελθόν. Στο σημαδεμένο και καταδικασμένο παρελθόν. Αλλά το μέλλον θέλει τόλμη, θέλει γνώση. θέλει σχέδιο. Θέλει, για να το πω με μια φράση, να φύγουμε από την κομματική δημοκρατία των παζαριών και να πάμε σε μια ανοιχτή δημοκρατία με διαφάνεια και αξιοκρατία.

Η δευτερολογία του Σταύρου Θεοδωράκη:

Είπε ο κ. Τσίπρας πριν με αυστηρό ύφος προς όλους, ότι δεν πρέπει να πετάμε λάσπη και ότι πρέπει να λέμε ονόματα. Δεν είναι εδώ αλλά θα επιμείνω και θα του ζητήσω να απαντήσει κάποια στιγμή σε αυτό που τον προκάλεσα να απαντήσει. Δηλαδή: αυτό που το κόμμα του επίσημα έλεγε τον Σεπτέμβρη του 2015, ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα κόμμα που εξυπηρετεί οργανωμένα συμφέροντα. Να μας πει ποια είναι αυτά τα συμφέροντα. Η κυρία Γεροβασίλη εμφανίστηκε ως μητέρα των τρολ και είπε ότι όντως τα τρολ εκτελούν τις εντολές της. Ότι είναι παιδιά που κάνουν την δουλειά τους. Ο καθένας στο διαδίκτυο μπορεί να γράφει ό,τι θέλει το ποιους πληρώνει όμως το ελληνικό κράτος δεν είναι υπόθεση της κυρίας Γεροβασίλη. Είναι απολογούμενη και αν δείτε αυτή την στιγμή το διαδίκτυο, θα καταλάβετε τι σας λέω. Όλοι αναρωτιούνται πόσα τρολ πληρώνει το ελληνικό δημόσιο για να βρίζουν τους πολιτικούς αντιπάλους της κυρίας Γεροβασίλη και των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Και να της θυμίσουμε ότι είναι κυβερνητική εκπρόσωπος και όχι αρχηγός κάποιου παρακρατικού μηχανισμού. Μάλιστα βλέπω τώρα ότι βγήκε ένας πρώην πολιτευτής των ΑΝΕΛ που δηλώνει επίσης σύμβουλος της κυρίας Γεροβασίλη, σύμβουλος του κυρίου Παππά, Χριστοφορίδης-Χριστοφοράκος, δεν ξέρω μπερδεύω τα ονόματα, και είπε ότι θα με τελειώσει. Τώρα είναι μια ανάρτηση. Υπογράφει ως σύμβουλος του κυρίου Παππά. Πως ακριβώς θα με τελειώσει; Πόσο να γελάσω με τους δειλούς συμβούλους, είναι το ερώτημα μου. Ο καθένας μπορεί να λέει την άποψη του, όχι όμως οι υπάλληλοι που πληρώνονται από το ελληνικό δημόσιο για να μας βρίζουν. Οι κυβερνητικοί υπάλληλοι θα πρέπει να τηρούν τουλάχιστον τα προσχήματα.

Είπε ο κύριος Καμμένος «ποια είναι η σχέση μου με το protagon». Θα του το πω και στο δικαστήριο. Σας διαβάζω λοιπόν την ανακοίνωση του protagon: "Ο Σταύρος Θεοδωράκης 28/06/2013, έπαψε να είναι Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του protagon Α.Ε. Στις 28/06/2013." Δηλαδή οκτώ μήνες πριν μπω στην πολιτική. Αλλά επειδή μιλάμε για διαφθορά, το ερώτημα προς τον κύριο Καμμένο ήταν άλλο. Ποιους ανώνυμους έχει στην υπηρεσία του και πληρώνει το Υπουργείο Αμύνης για να κάνουν πολεμική στους αντιπάλους του; Εμείς είπαμε δύο ονόματα, δεν τα αρνήθηκε και νομίζω ότι θα πρέπει κάποια στιγμή να δώσει μια συγκεκριμένη απάντηση συνολικά η κυβέρνηση, κύριε Τσίπρα. Ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι, οι οποίοι αμείβονται για να εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία απέναντι σε αυτούς που θεωρούν οι προϊστάμενοι τους – υπουργοί ως αντιπάλους τους; Τελειώνω με το θέμα της διαφθοράς. Δυστυχώς, η διαφθορά δεν είναι ένα πρόβλημα του παρελθόντος. Είναι ένα πρόβλημα του παρόντος και θα είναι και του μέλλοντος, όσο υπάρχει ένα κομματικό κράτος, που παζαρεύει την επιβίωσή του. Ένα κομματικό κράτος, που τώρα πια έχει την σφραγίδα σας. Για να είμαι πιο ακριβής, έχει την σφραγίδα ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Και, πολλές φορές, δυστυχώς και τη σφραγίδα ΑΝΕΛ-ΣΥΡΙΖΑ.


Μοιραστείτε

Share/Bookmark

Η ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Δεν υπάρχουν σχόλια: