Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

H ΟΡΓΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ

Η οργή δεν μπορεί να κυβερνήσει. Θα κυβερνήσει ένα σχέδιο συγκροτημένο που θα ανταποκρίνεται στην αντισυμβατικότητα των καιρών. Σε μία εβδομάδα κρίνονται πολλά. Και δεν το θέτουμε βάζοντας απλά τα πολιτικά διλλήματα. Αλλά βλέποντας κατάματα την πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν περιθώρια για νέα λάθη. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να τιμωρήσουμε για μία ακόμα φορά τους εαυτούς μας. Γιατί στην πραγματικότητα αυτό θα πράξουμε, αν φέρουμε στον αφρό την Αριστερά, το μεταμφιεσμένο Τσίπρα ή δώσουμε σωσίβιο στο βυθιζόμενο ΠΑΣΟΚ.

Η χώρα δεν αντέχει άλλη ακυβερνησία. Χρειάζεται σχέδιο και τόλμη. Η νέα μεταπολίτευση επιβάλλει ρήξεις και ανατροπές. Αλλά και κοινωνική δικαιοσύνη. Όχι με τη σοσιαλιστική ερμηνεία της ασυδοσίας που επικράτησε τη δεκαετία του 80, αλλά με εκείνη που θα βάλλει ένα τέλος στην ατιμωρησία και θα την πληρώνουν πάντα τα ίδια κορόιδα.

Ο Σαμαράς έβαλε την πραγματική ατζέντα. Συντηρητική, μπορεί, αλλά ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας. Ριζοσπαστική, σίγουρα, διότι βάζει ψηλά στην ατζέντα θέματα που στα χρόνια της ιδεολογικής ηγεμονίας της Αριστεράς αποτελούσαν ταμπού, αλλά σήμερα αποτελούν επιτακτική ανάγκη. Κοινωνικά δίκαιη, ναι στο μέτρο του δυνατού λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τη δυσμενή οικονομική συγκυρία.

Και πάνω απ΄ όλα ρεαλιστική και εξωστρεφής. Που θα φέρει τη χώρα στη διεθνή θέση που τις αρμόζει, θα τις δώσει κύρος και αξιοπρέπεια. Που θα δώσει ένα τέλος στην εικόνα της Ελλαδίτσας.

Μπορούμε να το κάνουμε; Μπορούμε. Αρκεί αυτή τη φορά να μη διστάσουμε, να συγκρουστούμε με τον κακό εαυτό μας, να δώσουμε την ευκαιρία για «φυγή προς τα εμπρός». Και αυτή την ευκαιρία έχουμε την επόμενη Κυριακή. Απέναντι σε εκείνους που επενδύουν στο φόβο, στην ακυβερνησία, σε ένα ελεγχόμενο πολιτικό σύστημα.

Το αύριο στην Ελλάδα είναι σταθερότητα πολιτική

Η Ελλάδα θα τα καταφέρει…


Σπύρος Καπράλος

Αδωνις: Αν ο Καμμένος βρεθεί απέναντι μου για 15 λεπτά στην TV δεν θα μπει στην βουλή...

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗ ΜΑΧΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΙΑ Ο ΑΔΩΝΙΣ ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ


«Αξίζει να υπάρχεις για ένα όνειρο και ας είναι η φωτιά του να σε κάψει…»

Όταν έβαλε υποψηφιότητα για αρχηγός της Ν. Δ., οι ειδήμονες των δημοσκοπήσεων τον είχαν ξεγραμμένο. Μέχρι που άρχισε εκείνη την εντυπωσιακή πορεία προς τον κόσμο, που τα άλλαξε όλα..
Όταν εξελέγη αρχηγός της Ν.Δ., στο απόγειο του «γεωργοπαπανδρεϊσμού», τον αντιμετώπιζαν σχεδόν απαξιωτικά. Ζήτημα, αν έπαιζε τελευταίο θέμα στις ειδήσεις, πριν τον καιρό…
Όταν άρχισε, να εισηγείται μέτρα στην Κυβέρνηση του «λεφτά υπάρχουν», κανένας δεν έδινε σημασία…
Όταν καταψήφισε το μνημόνιο, τον είπαν λαϊκιστή. Βρήκε την αφορμή και αποχώρησε, η έως τότε …πιστή στρατιωτίνα της παράταξης.
Όταν έφυγε η …στρατιωτίνα, προέβλεπαν διάλυση της ΝΔ και μαζικές αποσκιρτήσεις βουλευτών…
Όταν παρουσίασε το Ζάππειο Ι, τον αποκάλεσαν σκωπτικά…Χάρυ Πότερ!
Όταν προέβλεψε την αποτυχία του Μνημονίου, τον χαρακτήρισαν επικίνδυνο…καιροσκόπο, που επενδύει στην καταστροφή της χώρας του!
Όταν ζήτησε την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, του απάντησαν ό,τι δεν υπάρχουν περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης! Σήμερα ακόμα και ο Βενιζέλος, μιλάει για επαναδιαπραγμάτευση!
Όταν μιλούσε για ανάπτυξη, του έλεγαν ότι προηγείται η …σταθεροποίηση! Σήμερα, ακόμα και η Μέρκελ, τονίζει την ανάγκη αναπτυξιακών πολιτικών!
Όταν κατάφερε να πάρει κεφάλι στις δημοσκοπήσεις, σχολίασαν «σιγά το κατόρθωμα»! Ξεχνούσαν οτι η ΝΔ είχε χάσει το 2009 με σχεδόν 11 μονάδες διαφορά!
Όταν του …υπέβαλλε ο Παπανδρέου την παραίτηση, τον είπαν …εξουσιομανή και  ανεύθυνο που δεν την ….αποδέχθηκε!
Όταν σε μια δραματική στιγμή, που παιζόταν στα ζάρια το μέλλον της χώρας, θυσίασε το προσωπικό του συμφέρον και στήριξε την κυβέρνηση Παπαδήμου, τον αποκάλεσαν «κωλοτούμπα». Ποιοί; Εκείνοι που αλλάζουν θέσεις σαν τα πουκάμισα και νωρίτερα τον αποκαλούσαν «ανεύθυνο»!
Όταν έλεγε ότι θα γίνουν εκλογές μετά το πέρας του έργου της Κυβέρνησης Παπαδήμου, στοιχημάτιζαν οτι εκλογές θα γίνουν το Φθινόπωρο ή το 2013!
Όταν παγιώθηκε, η πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας στις δημοσκοπήσεις, γελούσαν πονηρά: «ναι, αλλά δεν θα έχεις αυτοδυναμία!»
Όταν μεγάλωσε η διαφορά από το ΠΑΣΟΚ προσπάθησαν με κάθε τρόπο να  ….κάψουν  την προοπτική της αυτοδυναμίας.
Όταν, παρ’ όλα αυτά, παρέμεινε η ..μεγάλη διαφορά, του διεμήνυσαν: «μπορεί να έρθεις πρώτος, αλλά ξέχνα την πρωθυπουργία»!
Την άλλη Κυριακή, ας τους διαψεύσουμε  όλους και ας ψηφίσουμε «με λογισμό και μ΄ όνειρο».
Για να μη λέμε πάλι: λάθος κάναμε…
Αδέξιος Δεξιός

Με τα likes στο facebook μένει ο Καμμένος! Ξεφουσκώνει καθημερινά….

Δεν είναι περίεργο που ο …μεγάλος ηγέτης, δεν έχει μιλήσει ούτε σε μια συγκέντρωση πουθενά στην Ελλάδα;
Δεν είναι περίεργο που κάνει όπου πάει μόνο….περιπάτους με τους υποψηφίους του;
Αλλά έτσι είναι, οι διαφημιστές και οι δημοσιογράφοι, στέκονται μόνο μπροστά στους υπολογιστές καιδημιουργούν εικονική πραγματικότητα.

Όταν έρθει η ώρα του …ταμείου, τότε διαπιστώνεις ότι είναι άδειο!
Γιατί ω μεγάλε ηγέτη, αποφεύγεις τις συγκεντρώσεις, όπως ο διάολος το λιβάνι;
Μήπως γιατί φοβάσαι ότι θα αποκαλυφθεί η πραγματικότητα και οι αγαπημένοι σου δημοσιογράφοι, αναφωνήσουν: ο Βασιλιάς είναι γυμνός;
Ούτε μια κλειστή συγκέντρωση! Ούτε μία!
Έστω και σε τηλεφωνικό θάλαμο του ΟΤΕ!
Ή μήπως ετοιμάζεις καμία μικτή μαζί με τον …Τσίπρα, για να μαζέψεις κόσμο;


ΜΟΥΤΖΑΧΕΝΤΙΝ

taxalia.blogspot.com/

Σαν έτοιμοι από καιρό...

Σαν έτοιμα από καιρό τα Μ.ΜΕ. και οι γνωστοί «παπαγάλοι» προβάλουν οτιδήποτε και οποιονδήποτε μπορεί να στερήσει έστω και μια ψήφο από την Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά.

Πόσο αθώο άραγε είναι όλο αυτό το σκηνικό που στήθηκε και ενισχύεται από τα ΜΜE;

Πόσο φοβάται το «σύστημα» και οι ξένοι παράγοντες την Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά;
Οι απαντήσεις εύκολες και γνωστές στους Έλληνες : καθόλου αθώο και τρέμουν την αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας. Ξέρουν ότι η ισχυρή ΝΔ του βέτο στο σκοπιανό, του ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν του ανοίγματος σε Ρωσία και Κίνα και άλλων πολλών είναι η δύναμη που δεν θα μπορέσουν να ελέγξουν, θα προστατέψει την εθνική μας ταυτότητα και θα κάνει υπερήφανους και πάλι τους Έλληνες.

Οι εικόνες με Έλληνες και φιλέλληνες να

Σηκώνουν το γάντι οι ΕΔ, τι θα κάνει ο πολιτικός κόσμος της χώρας;

Χωρίς να χαθεί χρόνος έχουν ήδη σταλεί τα κατάλληλα μηνύματα στην Άγκυρα ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις θα «βρίσκονται εκεί», για μια ακόμη φορά και ότι όσοι – εάν υπάρχουν – πληροφορούν τους Τούρκους στρατηγούς και τους πολιτικούς ηγέτες ότι η ελληνική ισχύς είναι σε υποχώρηση λόγω προβλημάτων τα οποία είναι απότοκο της οικονομικής κρίσης, απλώς θα εκπλαγούν…
Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας προκύπτει ότι για μια ακόμη φορά είχε κάνει καλά και – κυρίως – έγκαιρα τη δουλειά του, έχοντας προβλέψει με ακρίβεια τις τουρκικές κινήσεις και είχε ενημερώσει αρμοδίως την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Το σκεπτικό είναι εξαιρετικά απλό και στηρίζεται στην πλούσια εμπειρία που προσφέρουν οι δεκαετίες της έντασης στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τα «πρότυπα» συμπεριφοράς της Άγκυρας, η οποία έχει καταντήσει… βαρετά προβλέψιμη.
Βασική – θεμελιώδης παραδοχή στην ανάλυση των επιτελείων είναι ότι οι περίοδοι που στην Ελλάδα υπάρχει πολιτική κρίση και διχασμός είναι εξ ορισμού «επικίνδυνες». Γενικά, η Τουρκία φρόντιζε να αξιοποιεί κάθε συγκυρία στη χώρα μας όπου είτε επικρατούσε διχασμός, είτε πολιτικό κενό, ώστε μέσω της εκμετάλλευσης της «συστημικής αδυναμίας» και της εστίασης του ενδιαφέροντος και της προσοχής της κοινής γνώμης σε άλλα ζητήματα, κατόρθωνε να αιφνιδιάσει, τουλάχιστον μέχρι ένα βαθμό.
Με απλά λόγια, οι επιτελείς φοβούνται εδώ και πολύ καιρό ότι η οικονομική κρίση, ο διχασμός της χώρας με αφορμή το Μνημόνιο και η αλλαγή του πολιτικού τοπίου – των συσχετισμών ισχύος ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις, θα μπορούσε να μας βάλει σε περιπέτειες. Μήπως λοιπόν η Τουρκία εξυπηρετείται μια χαρά στα σχέδιά της και θα έκανε τα πάντα να υποδαυλίσει περαιτέρω την αντίδραση και την απαξίωση του πολιτικού κόσμου της χώρας από την κοινωνία; Η παρατήρηση αυτή σε καμία περίπτωση δεν δίνει «συγχωροχάρτι» στους πολιτικούς, απλά αποτελεί μια καίρια νομίζουμε επισήμανση, ότι «ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται»…
Η έμφαση στα

Ποιον Πρωθυπουργό θέλετε στο Σικάγο; Να γιατί είναι επικίνδυνος ο Τσίπρας κύριε Καμμένο

Γεμίσαμε εθνικούς τσαμπουκάδες. Περίσσεψε η γνωστή «ελληνική» ψευτομαγκιά. Όλο το έλλειμμα εθνικής αυτογνωσίας έλαμψε στα χρόνια που ακολούθησαν την προσφυγή στο ΔΝΤ.
Κανένα ίχνος αυτοκριτικής. Κανένα σχέδιο. Μόνο τσαμπουκάς. Πάντα, για ότι κακό μας συμβαίνει φταίει κάποιος ή κάτι άλλο. Μάθαμε τα αυτιά μας να θέλουν να ακούν μόνο ωραία λόγια.
Αν θέλουμε αυτή τη πολιτική και πολιτικούς, με γεια μας και χαρά μας.
Αυτοί λοιπόν οι πολιτικοί θα κληθούν να διαχειριστούν το άγνωστο, αν ο ελληνικός λαός στις 6 Μάη αποφασίσει να τους υπερψηφίσει. Δεν λέω το χάος. Λέω το άγνωστο.
Μόνο που βάρκα με όνομα «Ελπίδα» δεν θα υπάρχει…
Αυτοί οι πολιτικοί θα κληθούν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση. Με τις ευλογίες της Παναχράντου. Λες κι η Παναγία δεν έχει να ασχοληθεί με τίποτα σημαντικότερο…
Ούτως η άλλως ο Οκτώβρης του 2009 δεν είναι μακριά.
Αυτός ο λαός ψήφισε αυτούς που του έλεγαν ότι «Λεφτά υπάρχουν».
Αυτούς που του έλεγαν ότι ήθελε να ακούσει.
Τώρα του λένε ότι μπορεί και μόνος του να τα καταφέρει.

Κανείς όμως, ποτέ, δεν στάθηκε μόνος του όρθιος.

Κανείς.

Όλα τα κράτη όσο μεγάλα και να είναι θέλουν τις συμμαχίες.
Μια συμμαχία είναι ένας «συνεταιρισμός».
Μέσα στο πλαίσιο αυτό αν θεωρείς τη χώρα σου περιοχή, απλά παίρνεις ότι σου δίνουν.
Αν πιστεύεις όμως ότι αυτή η χώρα είναι Πατρίδα, διεκδικείς, διαπραγματεύεσαι, οριοθετείς τους στόχους σου, και έτσι αρχίζουν όλοι να σε θεωρούν, καταρχάς, σοβαρό συνομιλητή.
Και μετά ισότιμο μέλος.

Αλλιώς είσαι το παιδί για τους καφέδες.

Στις 20-21 Μαΐου 2012 θα πραγματοποιηθεί στο Σικάγο των ΗΠΑ η 25η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ και τα Σκόπια προσπαθούν να επαναφέρουν στην αντζέντα το θέμα της ένταξης τους στον Οργανισμό.

Τον Απρίλη του 2008 στην αντίστοιχη σύνοδο στο Βουκουρέστι η Ελλάδα έστειλε τον Καραμανλή.

Εσείς ποιον θέλετε να στείλετε φέτος;

Κριός ο Πολιορκητικός

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Με τον Σαμαρά εναντίον όλων, όπως το Νοέμβριο του 2009!

Γράψαμε χθες κάτι που όπως φαίνεται επιβεβαιώνουν όλες οι κρυφές δημοσκοπήσεις:
Ένα πρωτόγνωρο για τέτοια περίοδο σε προεκλογικό αγώνα ποσοστό, της τάξης του 35-40%,δηλώνουν ότι δεν έχουν ακόμα αποφασίσει τι θα ψηφίσουν. Ένα πολύ μεγάλο μάλιστα ποσοστό από αυτούς δηλώνει ότι θα αποφασίσει την επόμενη Κυριακή το πρωί!.
Έκπληκτοι οι δημοσκόποι λένε ακόμα ότι ένα επίσης πρωτόγνωρο ποσοστό ψηφοφόρων της τάξης του … 90% δηλώνουν ότι θα πάνε να ψηφίσουν.
Με άλλα λόγια, τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα. Όλα θα κριθούν την τελευταία εβδομάδα αυτών των συναρπαστικών εκλογών, των σημαντικότερων για τον τόπο μετά το 74.
Ο Αντώνης Σαμαράς μπαίνει σ΄ αυτήν την κρίσιμη βδομάδα έχοντας εξασφαλίσει ένα μεγάλο και αδιαμφισβήτητο προβάδισμα για τη Νέα Δημοκρατία. Χωρίς καμία βοήθεια και στήριξη, πλην του κόσμου.
Δεν μιλάμε για την διαπλοκή. Οι επιθέσεις της είναι και γνωστές και αναμενόμενες. Μέχρι την διάσπαση της ΝΔ υπέθαλψαν για να τον πολεμήσουν.
Δεν μιλάμε για τις αιώνιες αδυναμίες και φοβίες του “οργανωτικού” και του “επιτελείου”. Αυτές δεν…. ξεπερνιούνται με αυτό το κόμμα – και άλλωστε  ό,τι μπορούν κάνουν οι άνθρωποι. Δεν μπορεί κανείς να τους ζητήσει περισσότερα.
Ούτε φυσικά μιλάμε για τους καρεκλοκένταυρους του κομματικού μηχανισμού.
Μιλάμε κυρίως για τον πόλεμο που κάνουν στον Σαμαρά μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας που κληρονόμησε και υποψήφιοι τώρα του κόμματος.
Παράδειγμα: υποψήφιος της ΝΔ σε συγκέντρωση 150 ατόμων σε μεγάλο νομό της Θεσσαλίας της περασμένης εβδομάδας, είπε επί λέξη: “Θα συγκυβερνήσουμε με το ΠΑΣΟΚ. Ο αντίπαλος δεν είναι ο Βενιζέλος σε αυτή τη μάχη. ...”. Άσκησε επίσης κριτική στην προεκλογική τακτική του κόμματος λέγοντας μεταξύ άλλων ότι “ο αντίπαλος δεν είναι ο Καμμένος και η Αριστερά σε αυτή τη μάχη“!!!.
Βουλευτές που είναι πάλι υποψήφιοι, ενώ δεν θα έπρεπε να είναι γιατί αυτούς πληρώνει η ΝΔ, που δεν αναφέρουν την λέξη “Σαμαράς” σε καμιά ομιλία τους.
Βουλευτές που είναι πάλι υποψήφιοι, ενώ δεν θα έπρεπε να είναι γιατί αυτούς πληρώνει η ΝΔ, που πάνε σε προεκλογικές συγκεντρώσεις και σπέρνουν αμφιβολίες και απαισιοδοξία για το αύριο.
Βουλευτές που είναι πάλι υποψήφιοι, ενώ δεν θα έπρεπε να είναι γιατί αυτούς πληρώνει η ΝΔ, που μπροστά στην λαίλαπα της λαϊκής ψήφου κοιτάζουν να διασωθούν υποκλινόμενα ευλαβικά και καθημερινά στην εκδοτική διαπλοκή για να τους βγάλει στα κανάλια τους.
Προσέξετε πως αντιμετώπισε βουλευτής και πρώην υπουργός την επαναστατική θέση Σαμαρά για το ασυμβίβαστο υπουργού – βουλευτή: «Δηλαδή τι θα κάνω εγώ; Να παραιτηθώ από βουλευτής για να γίνω υπουργός και να πάρει την  θέση μου ο αντίπαλός μου;». Λες και του είπε κανείς ότι θα είναι πάλι υπουργός.
Ο εαυτούλης τους, τα συμφεροντάκια τους, τα λεφτάκια τους.  Ούτε που μπορούν να καταλάβουν τι συμβαίνει και τι θα τους συμβεί. Τέλος.
Για μια ακόμα φορά στην πρωτοπορία αυτής της μεγάλης μάχης θα βρεθούν λοιπόν όχι ο ανεκδιήγητος κομματικός και κοινοβουλευτικός μηχανισμός της ΝΔ, αλλά ο Σαμαράς και οι φίλοι του σε όλη την Ελλάδα. Αυτοί που εμπιστεύεται και ακολουθεί ο κόσμος.
Εκείνες οι περίφημες παρέες σε κάθε τόπο που δεν νοιάζονται για καρέκλες και εξουσία, δεν καταλαβαίνουν τίποτα και στις κρίσιμες στιγμές αφήνουν στην πάντα παράπονα και προσωπικές πικρίες και τρέχουν στον αγώνα.
Γιατί ο Αντώνης είναι κομμάτι τις ψυχής τους. Γιατί στο τέλος του λογαριασμού, στο βάθος της εικόνας, πίσω και πέρα μακριά από την εξουσία και τις καρέκλες, τα θετικά και τα αρνητικά, αυτό που μένει είναι ο Σαμαράς και οι φίλοι του. Δεν τον πουλάνε για τίποτα , δεν θα τους προδώσει ποτέ.
Μπορεί λοιπόν να γίνει και πάλι όπως το Νοέμβριο του 2009. Επτά ημέρες αγώνα είναι πάρα πολλές. Μπορούν να κρίνουν τα πάντα. Πρέπει να αφήσουμε όλοι στην άκρη δικαιολογημένα παράπονα και γκρίνιες. Και να βοηθήσουμε τον Αντώνη που δίνει την μεγάλη μάχη. Για την Ελλάδα, όχι για μας
Και επειδή αυτός ο κόσμος θα κερδίσει και πάλι τον αγώνα, κόντρα σε συμφέροντα και διαπλοκές, περιμένουμε από τον Αντώνη Σαμαρά η τελευταία ομιλία του στο Ζάππειο να είναι αυτή, σε γενικές γραμμές:

Ποιος μπορεί να κυβερνήσει καλύτερα την Ελλάδα και να την εκπροσωπήσει στην Ευρώπη;


Σημεία ομιλίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας
κ. Αντώνη Σαμαρά
στο Ηράκλειο

Φίλες και φίλοι,
Σήμερα, εδώ στο Ηράκλειο, η Ελλάδα γυρίζει σελίδα.
Η Κρήτη γυρίζει σελίδα!
Εδώ στο νησί του Εθνάρχη Ελευθέριου Βενιζέλου,
που παρέλαβε πριν 100 χρόνια περίπου,
μια Ελλάδα ταπεινωμένη και χρεοκοπημένη,
κι έχτισε μιαν Ελλάδα, δυνατή, σύγχρονη, δημοκρατική, νικηφόρα.
Δεν θα ξεχάσω ποτέ αυτό που βλέπω σήμερα εδώ.
Αυτό το πάθος, αυτόν τον παλμό.
Που φτάνει παντού στην Ελλάδα ως προμήνυμα της Νίκης που έρχεται.
Το ΠΑΣΟΚ θεωρούσε ότι η Κρήτη ήταν «δεδομένη» γι’ αυτό…
Κι επειδή τη θεωρούσε «δεδομένη» γι’ αυτό την… εγκατέλειψε!
Αλλά τώρα και η Κρήτη το εγκαταλείπει
Και μετά την 6ή Μαΐου, η Κρήτη θα κάνει το μεγάλο άλμα της Ανάπτυξης.
Δεν μιλάμε με παχιά λόγια ούτε δίνουμε κούφιες υποσχέσεις.
Είμαστε το κόμμα της Ανάπτυξης.
Κι ό,τι χρειάζεται η Ελλάδα σήμερα,
ό,τι χρειάζεται ιδιαίτερα η Κρήτη,
Είναι ακριβώς αυτό: Ανταγωνιστικότητα και Ανάπτυξη!
Για να κάνει θαύματα…
Ακούω τη λαχτάρα των ανθρώπων για τη μεγάλη ανατροπή…
Στις 6 Μαΐου ανατρέπουμε την καταστροφική πολιτική του που μας έφτασε ως εδώ.
Ακούσαμε χθες το

Ποσό γελοίοι και επικίνδυνοι είναι αυτοί που ονειρεύονται ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ ΜΕΤΩΠΑ ΜΕ ΤΟ ...ΚΚΕ

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ

Διαβάζουμε εδώ:

"Real, 10:40 χθες το πρωί, Κ. Μαρκόπουλος:


Κάποτε το 1989-'90 σε μια φάση δύσκολης διακυβέρνησης του τόπου ο Κ. Μητσοτάκης...είχε κυβερνήσει για ένα τέτράμηνο με τον Χ. Φλωράκη. Γιατί τότε το χειροκροτήσαμε και τώρα δημιουργούμε φοβικά σύνδρομα στους πολίτες; Τίποτα δεν είναι ταμπού στην πολιτική..."

ΥΓ: ΤΕΛΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕΙ ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ  ΚΟΜΜΑΤΟΣ  ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ  ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ (ΟΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΚΚΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΩΣ ΑΛΛΟΘΙ...)

ΤΡΑΓΙΚΟΣ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ... ΤΟΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ Ο ΑΔΩΝΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΑΥΤΙΑ...

Ο Πάνος Καμμένος φαίνεται ότι έχει χάσει την ψυχραιμία του! Κάθε μέρα και χειρότερος! Μάλλον οι κρυφές δημοσκοπήσεις τον κάνουν να αντιδρά έτσι....
Αν βγει δυο τρεις φορές ακόμα και μιλήσει όπως σήμερα στον Αυτιά, βλέπω τον Σαμαρά ...αυτοδύναμο!

Το άτομο ήταν ολοκληρωτικά σε άλλο γαλαξία!

Ο Άδωνις πολιτικούς σαν τον Καμμένο, θέλει μια ντουζίνα απέναντί του....


ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΩΣ ΤΡΕΜΕΙ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΔΩΝΙ...




Σαμαράς από τη Λάρισα: Επίθεση εναντίον ΤσιπροΚαμμένων και διαπλοκής

"Η διαπλοκή δεν θα καταφέρει να μας κόψει το δρόμο
Το ζευγάρι Τσίπρα-Καμμένου δίνει υλικό για τις επιθεωρήσεις"

Επίθεση εναντίον του ΠΑΣΟΚ αλλά και των κομμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς από το στάδιο Αλκαζάρ της Λάρισας όπου μίλησε σήμερα το βράδυ σε μεγάλη συγκέντρωση.

«Το ζευγάρι Τσίπρα-Καμμένου δίνει υλικό για τις επιθεωρήσεις του καλοκαιριού, εμπλουτίζει το θέατρο αλλά φτωχαίνει την πολιτική» είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι «εμείς είμαστε η παράταξη που αγκαλιάζει όλους του Έλληνες και κυρίως τους απελπισμένους γιατί δίνουμε χειροπιαστή ελπίδα».

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε αναφορά και στην διαπλοκή: «Μέσα στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμη πολλοί που προσπαθούν να κόψουν τον δρόμο της ΝΔ προς την εξουσία. Η διαπλοκή προσπαθεί να μας κόψει τον δρόμο. Διότι δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε. Δεν μπορούν όμως να σταματήσουν την πρωτιά μας, ξέρουν ότι θα βγούμε πρώτο κόμμα και προσπαθούν να μας κόψουν την ισχυρή εντολή».

Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι

Αξίζει να περάσουμε μια τέτοια δοκιμασία;

Εκλογές σε μια βδομάδα, ή «Σώσον Κύριε τον Λαόν Σου»

Έχουμε κατά καιρούς γράψει για το τέλος της Μεταπολίτευσης και την προσπάθεια τουλάχιστον για μια νέα αρχή για την Ελλάδα. Μια νέα περίοδο όπου τα συστήματα, οι οικογένειες, οι βαρόνοι, τα λαμόγια, οι νταβατζήδες και κάθε είδους δυνάστες αυτής της χώρας θα κάνουν πέρα προκειμένου το λόγο να λάβει ο λαός και οι άριστοι.

Ναι καλά, μην φάτε, το βράδυ θα έχουμε γλαρόσουπα.

Δυστυχώς, μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές, τα μηνύματα είναι εξαιρετικά ανησυχητικά. Ο λαϊκισμός, η αδυναμία από ορισμένους να αρθρώσουν πολιτικό λόγο και πρόγραμμα, οι ακροαριστερές κραυγές και οι ακροδεξιοί τσαμπουκάδες, επικρατούν της σοβαρότητας και της ελπίδας.

Πολύ φοβούμαστε ότι όλα αυτά θα είναι η αρχή μιας πολύ πολύ σοβαρής πολιτικής και κοινωνικής κρίσης. Κι έτσι όπως έχουν τα πράγματα αυτή τη στιγμή η Ελλάδα είναι σε μια κλωστή κρεμασμένη.

Φανταστείτε μόνο το πολιτικό και κοινωνικό μπάχαλο που θα επικρατήσει αν επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις και μετά τις εκλο΄γες της 6ης Μαΐου θα έχουμε μια νέα Βουλή με 8-10 κόμματα, μεταξύ αυτών ο Καμμένος, η Χρυσή Αυγή και κάνα δύο άλλοι συν τους γνωστούς υπόλοιπους.

Πρώτη ημέρα στη Βουλή, λοιπόν, και

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Σαμαράς: Δώστε μου τη Δύναμη ενός Έθνους για να κερδίσουμε τη μάχη της Πατρίδας. Η Ελλάδα θα τα καταφέρει

Το τελευταίο και καλύτερο διαφημιστικό σποτ της ΝΔ


Επίσκεψη Σαμαρά στον Πρίνο. Συμβολική κίνηση που δείχνει ότι είναι αποφασισμένος για ανακήρυξη και εκμετάλλευση ΑΟΖ



Γιατί το Mega έκρυψε την επίσκεψη Σαμαρά στον Πρίνο;

Σε μια ακόμα κίνηση ισχυρού συμβολικού χαρακτήρα ενδεικτική της απόφασης του να προχωρήσει αμέσως μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας στην ανακήρυξη και εκμετάλλευση ΑΟΖ προχώρησε σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς. Επισκέφθηκε το μεσημέρι, τις πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου του κοιτάσματος Πρίνου – Θάσου, στην Καβάλα , όπου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το 1976, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, στην Καβάλα, είχε πει ότι για να γνωρίζουμε το μέλλον ενός τόπου, πρέπει να γνωρίσουμε τον πλούτο του. Η παρουσία μου, σήμερα, εδώ συμβολίζει την απόφασή μου να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να γίνουν οι σωστές εξορύξεις, η άντληση πετρελαίου και φυσικού αερίου σε όλες τις ελληνικές θάλασσες και σε όλα τα ελληνικά πελάγη».

Να σημειωθεί ότι τον κ. Σαμαρά στην περιήγησή του στις πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου συνόδευε ο υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και ειδικός σε θέματα εξόρυξης και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων Ηλίας Κονοφάγος.

Η είδηση είναι σημαντική και

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΕ ΤΟΝ Α ΣΑΜΑΡΑ!

Ακούω τις τελευταίες μέρες τις συνεντεύξεις, τους λόγους και τις ομιλίες των αρχηγών των διαφόρων κομμάτων και καταλήγω στα εξής συμπεράσματα....

Καλά, δεν μιλώ για τις ασυναρτησίες του ολίγιστου κ. Καμένου, το γεμάτο πάθος, οργή, συκοφαντία, δέλεαρ της δεκάρας των ρήσεων του.
Είναι της γνώμης πως τη στιγμή αυτή της δοκιμασίας του Ελληνικού Λαού, θα σταθούν άκριτα απέναντι του οι απελπισμένοι πολίτες και θα τον ακολουθούσουν στο δρόμο της άρνησης που πορεύεται, στο δρόμο που δεν οδηγεί πουθενά!

Οι ηγέτες της Αριστεράς, η μεν μια ηχεί σαν κακό μεγάφωνο πανηγυρικών λόγων της Ρωσικής Επανάστασης, ενώ οι άλλοι έχουν χάσει ελαφρώς το βηματισμό τους.

Πάνω από όλους βέβαια έχει χάσει το βηματισμό του ο αρχηγός του ΠαΣοΚ. Όχι μόνον απευθύνεται σε χώρους που, τώρα πια αποδεδειγμένα λόγω του διαδικτύου, αντιλαμβανόμαστε ότι δεν μπορεί να γεμίσει, αλλά και η σκέψη του διακατέχεται από μια έλλειψη καθαρότητας και αλληλουχίας. Στη συνέντευξη του Αντέννα τις προάλλες τον κ. Βενιζέλο, τον εγκατέλειψε ακόμη και η γνωστή του ευφράδεια... Απεδείχθη μέσα σε μικρό διάστημα ότι δεν κάνει για 'πρώτος', ήταν κατά τι καλλίτερος σαν δεύτερο βιολί. Δεν διαθέτει ούτε την ολοκληρωμένη σκέψη, ούτε τη διαύγεια πνεύματος, ούτε την πολυσχιδή προσωπικότητα που πρέπει να διακρίνει έναν ηγέτη.

Και ερχόμαστε τέλος στην περίπτωση του Α. Σαμαρά. Κάθε του εμφάνιση αποτελεί μια επικύρωση εκείνων που είχαν πιστέψει στον αρχηγό της ΝΔ. Και ξέρετε γιατί? Γιατί κάθε του εμφάνιση επιβεβαιώνει ότι τον Σαμαρά τον ενδιαφέρει στο ελάχιστο να επαληθευθεί σε αυτά που είχε επισημάνει εδώ και καιρό. Και όπως λένε, στη ζωή διαλέγεις μεταξύ του να είσαι 'σωστός ή ευτυχής!' Αν επιμένει κανείς να βγαίνει 'σωστός', σημαίνει ότι είναι κολλημένος στην αναγνώριση. Αν επιμείνει κανείς στο να είναι 'ευτυχής' σημαίνει ότι η ισορροπημένη (εκ των έσω) ψυχική του διάθεση τον βοηθά να μετατρέπει το σύνολο της ενεργείας του σε δημιουργικό έργο. Έτσι ο Α Σαμαράς είναι ο μόνος ηγέτης που μας έδωσε ήδη ένα λεπτομερές οικονομικό πρόγραμμα, μας μίλησε για την απαραίτητη αλλά παραγκωνισμένη πνευματική διάσταση στη ζωή του δοκιμαζόμενου τόπου μας, ακόμη και για το ευρύτερο πρόγραμμα ανασυγκρότησης της Κοινωνίας μας. Και όλα αυτά σε μια γλώσσα κατανοητή, εύληπτη που απέχει από τα τεχνάσματα/πυροτεχνήματα της μέχρι τώρα πολίτικης ελίτ.

Να λοιπόν, η βαθύτερη διάσταση της Νέας Μεταπολίτευσης που ενσαρκώνει ο Α Σαμαράς. Είναι η πολιτική σκέψη του αύριο που χαρακτηρίζεται από σύνεση, λεβεντιά, πατριωτισμό, αισιοδοξία, φωτεινά επιχειρήματα και μεστό λόγο. Όχι άλλες άδειες κουβέντες, άδειες και συμφέρουσες, για τους πολιτικούς, υποσχέσεις, άδεια φραστικά επιχειρήματα και κρυφές ατζέντες! Όσα λέγονται, λέγονται για να γίνουν έργο, όχι για να κυνηγήσουν κυνικά και μόνον την ψήφο μας! Όσο και αν το θέλουν μερικοί,

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΜΕ ΤΟΝ Α ΣΑΜΑΡΑ!

Άρης Έ.

Καρότσάκι πάει πάλι ο Άδωνις τον Καμμένο και το ΑΕροψεκασμένο παπαγαλάκι του...

Δείτε το βίντεο που αποκαλύπτει τα ψέμματα Καμμένου για το δανεισμό:



Ζητείται σοβαρότης…..

Μια βδομάδα πριν τις εκλογές και το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης στερείται σοβαρότητας. Εκτός από τον Αντώνη Σαμαρά, που προσπαθεί να μιλήσει για ένα σχέδιο για την επόμενη ημέρα, τα άλλα κόμματα διαγωνίζονται σε ένα απίστευτο ρεσιτάλ πολιτικής ανευθυνότητας με μόνο στόχο την ακυβερνησία για να μπορέσουν να αποσπάσουν κάποιο λάφυρο την επομένη των εκλογών.

Ο Βενιζέλος, εδώ και καμιά δεκαριά μέρες, κλαψουρίζει επειδή η ΝΔ, αρνείται να συμμετάσχει σ΄ένα προσχηματικό και κατ’ ευφημισμό διάλογο. Έτσι, αντί να μιλάει για την ουσία επικεντρώνεται στις διαδικασίες. Μου θυμίζει τα χρόνια μου στο Πανεπιστήμιο. Καμιά φορά οι συζητήσεις «επί της διαδικασίας» κρατούσαν τόση ώρα, ώστε όταν μπαίναμε στην ουσία, είχε αδειάσει το αμφιθέατρο!

Από την άλλη, χωρίς ίχνος σοβαρότητος υπόσχεται να μας βγάλει από το μνημόνιο…εντός τριετίας! Ποιος; Ο άνθρωπος που δεσμευόταν δημοσίως ότι δεν πάρει άλλα μέτρα και ότι θα έχουμε πλεόνασμα το πρώτο τρίμηνο του 2012! Τον έχω ρωτήσει και άλλες φορές: Ας μας πεί μια του εκτίμηση, ως Υπουργού Οικονομικών, που έπεσε …μέσα! Μια δέσμευσή του που τήρησε! Στο μόνο πράγμα που ήταν συνεπής, ήταν η …ασυνέπειά του!

Ο Αλέξης Τσίπρας φαντάζει εαυτόν Πρωθυπουργό! Δεν είναι κακό! Τα καφενεία είναι γεμάτα από πρωθυπουργούς μιας μέρας! Και ονειρεύεται πολυμετοχικά κυβερνητικά σχήματα με την συντρόφισσα Αλέκα και τον επαναστάτη Πάνο! Για μια Αριστερή πρόταση διακυβέρνησης! Ουδείς ψόγος! Ο καθένας δικαιούται να ονειρεύεται, ακόμα και αν χτίζει παλάτια στην άμμο. Όμως, στην πολιτική τα πράγματα είναι δεδομένα και τα νούμερα της κοινοβουλευτικής αριθμητικής αμείλικτα. Δεν βγαίνουν! Μήπως τελικά ο Αλέξης ρίχνει στην πυρά αυτά τα σενάρια για να συνεργαστεί στο τέλος με το ΠΑΣΟΚ; Γιατί άμα μπήκε μέσα του ο …διάβολος του κυβερνητισμού, τότε μπορεί να συνεργαστεί με όλους! Εδώ προσφέρεται να τα βρεί με τον Καμμένο!

Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ από την Πάτρα διακήρυξε ότι στις 7 Μαΐου θα αναλάβει τις ευθύνες διακυβέρνησης της χώρας! Που το στηρίζει αυτό; Προφανώς

Η Τουρκία αποφάσισε έρευνες σε … Ρόδο και Καστελόριζο!!!

Την έντονη αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσε η δημοσίευση, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της Τουρκίας, αποφάσεων περί χορήγησης αδειών εκτέλεσης πετρελαϊκών εργασιών, μεταξύ των οποίων και σε περιοχές νοτίως της Ρόδου και του Καστελόριζου.

Όπως υπογραμμίζει το ΥΠΕΞ, οι αποφάσεις αυτές αντιβαίνουν στους κανόνες του Δικαίου της Θάλασσας και σε κάθε περίπτωση δηλώνει ότι προχωρά σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την κατοχύρωση και την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας.

«Η σημερινή δημοσίευση, στην

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Σε παράκρουση μεγαλείου ο Καμμένος: νομίζει ότι θα γίνει πρωθυπουργός!!!

Με ερωτηματικά, «καρφιά», αλλά και ιλαρότητα  υποδέχθηκε χθες ο πολιτικός κόσμος την δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με την οποία θα δεχόταν μετεκλογικά τη «χείρα βοηθείας» των Ανεξάρτητων Ελλήνων για να σχηματίσσει κυβέρνηση με πρωθυπουργό την …Αλέκα Παπαρρληγα
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ απάντησαν ως εξής:
“Η Εθνική Αντιπρόταση, το κυβερνητικό πρόγραμμα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ,είναι σαφές και συγκεκριμένο. Όταν μας δώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας (sic!!!), θα καλέσουμε μέσα στη Βουλή να το ψηφίσουν όποιοι συμφωνούν με αυτό, χωρίς εκπτώσεις στα αντισυνταγματικά μνημόνια, τους τοκογλύφους δανειστές, τα εθνικά μας ζητήματα και άλλα κρίσιμα θέματα όπως το μεταναστευτικό.
Εμείς εν κρυπτώ ή παρασκηνιακές συμφωνίες δεν κάνουμε.”
 Είπαμε ότι η χώρα περνάει πολύπλευρη κρίση αλλά για να θέλει κι ο Καμμένος να κυβερνήσει, έχουμε απωλέσει κάθε ίχνος σοβαρότητας. Μαζί και κάθε ελπίδα…
Μετά τον Ελευθέριο Βενιζέλο θα είναι ο πρώτος που θα γίνει Πρωθυπουργός, στις πρώτες εκλογές που ηγείται κόμματος…
Ο επόμενος, μετά τον κύριο Πάνο,  Πρωθυπουργός θα είναι ο πρώτος που θα βρει στ’ αλήθεια καμένη γη…
Η ΝΔ έχει ιστορικές ευθύνες, καθώς δεν άφηνε να ξεδιπλωθεί τέτοιο ταλέντο…
Όμως υπάρχει όσμωση με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι φανερό. Κανείς δεν θα ξεχάσει τον άλλον όταν θα θέλει λίγες έδρες για να κυβερνήσει.
Όσο δεν τους βγαίνει «αντιμνημονιακός» άξονας συνεργασίας, τόσο και πιο πολύ θα συγκλίνουν…
Αλλά και κανείς δεν θα κάνει εκπτώσεις. Έτσι συμβαίνει με

O ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΛΕΓΕΤΑΙ 
ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ


Αποσπάσματα από την συνέντευξη Α. Γεωργιάδη στο Ν. Ευαγγελάτο -  NewsIt - 26/4/2012

Τσίπρας: Κυβέρνηση Αριστεράς με Αλέκα πρωθυπουργό και στήριξη Καμμένου!!!

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΥΡΟΒΟΛΗΜΕΝΟΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ...ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Τη θέση ότι μια μεγάλη και ριζική αλλαγή των συσχετισμών είναι δυνατή σε αυτές τις εκλογές διατυπώνει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο Tvxs του κ. Κούλογλου.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρεται διεξοδικά στη ενότητα της Αριστεράς και στο ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας των αριστερών πολιτικών δυνάμεων λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το πιο σημαντικό είναι να προκύψει ένας «σκληρός κοινοβουλευτικός πυρήνας» της Αριστεράς που θα επιδιώξει την ανατροπή του Μνημονίου ακόμη και με την Αλέκα Παπαρήγα πρωθυπουργό!

Ο Α. Τσίπρας αναφέρεται αναλυτικά και στο «άνοιγμα» του Πάνου Καμμένου στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ, ξακαθαρίζοντας ότι οι δύο πολιτικοί χώροι έχουν διαφορετική διαδρομή αλλά «επειδή είναι ιστορικές στιγμές, εάν χρειαστούμε πέντε ψήφους του κυρίου Καμμένου και έρθει να μας τις δώσει ως ανοχή ή ως στήριξη δε θα τον πετάξουμε, δε θα του πούμε δεν τις θέλουμε…».

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Καμμένος έχει ήδη δηλώσει ότι θα μπορούσε να συμφωνήσει σε μια κυβερνητική πολιτική με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Υπάρχουν συγκλίσεις στην οικονομική πολιτική» των δύο κομμάτων έχει πει κατά λέξη.

Τώρα ο κ. Τσίπρας ανταποκρίνεται στο κάλεσμα και δηλώνει ότι και αυτός είναι έτοιμος να συνεργαστεί με τον κ. Καμμένο.

Είπατε τίποτα;

ΥΓ: Δηλαδή Μαρκόπουλος, Μελάς, Ζώης, Ιατρίδη, Γαληνός κλπ θα στηρίξουν κυβέρνηση Παπαρήγα – Τσίπρα; Το ξέρουν οι ψηφοφόροι τους;

Το κοινωνικό συμβόλαιο της νέας μεταπολίτευσης παρουσίασε ο Σαμαράς

Το  κοινωνικό συμβόλαιο της νέας μεταπολίτευσης  παρουσίασε σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς στο Ζάππειο. Παρουσιάζοντας ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη νέα διακυβέρνηση του τόπου που θα οδηγήσει στη μεγάλη ανατροπή που μπορεί να γίνει μόνο με την ισχυρή εντολή του ελληνικού λαού.
Όταν μιλάμε για Νέα Μεταπολίτευση, είπε, εννοούμε να αλλάξουμε τα πάντα! Και το μοντέλο της Οικονομίας που χρεοκόπησε και το σύστημα της διακυβέρνησης που απέτυχε.  Γιατί πέρα από τις δανειακές συμβάσεις που υπογράφουν οι κυβερνήσεις, πρέπει να υπογράψουμε μια θεμελιώδη σύμβαση με τον ίδιο το λαό! Ένα κοινωνικό συμβόλαιο γι’ αυτά που πρέπει να αλλάξουμε. Για αυτά που πρέπει να διαφυλάξουμε. Και γι’ αυτά που πρέπει να επιτύχουμε.
Η Ελλάδα είναι χώρα, δεν είναι «χώρος». Και μάλιστα Δημοκρατική χώρα! Και οι ΄Ελληνες είναι λαός δεν είναι «πληθυσμός». Και μάλιστα υπερήφανος λαός. Ένας υπερήφανος λαός σε μια δημοκρατική χώρα δικαιούται να ξέρει τι ακριβώς περιμένει από την κυβέρνησή του.
Στην αρχή της ομιλίας του ο Α. Σαμαράς επεσήμανε ότι από την εκλογή του στην ηγεσία της ΝΔ, μέσα σε δυο χρόνια, άλλαξε η ημερήσια διάταξη της Κοινωνίας και της Πολιτικής. Αλλάξαμε και τις ιδέες και τις αξίες και τα επιχειρήματα και τις διαθέσεις. Αλλάξαμε τα πάντα στον πολιτικό διάλογο. Τέρμα πια η ιδεολογική κυριαρχία της Αριστεράς! Τέρμα η παράδοση της χώρας στις εμμονές μιας Αριστεράς, που αντίθετα απ’ ό,τι συμβαίνει σε πολλές άλλες δημοκρατίες, ούτε προτείνει τίποτε, ούτε μαθαίνει. Μόνο καταγγέλλει τους πάντες, ελπίζει στην κρίση και τρέφεται από την κρίση. Τέρμα και στην σιωπή της δικής μας παράταξης. Που τώρα δίνει τη μάχη των ιδεών. Δεν διστάζει. Και την ατζέντα την αλλάζει.
Αυτό όμως γίνεται για να ενώσω του Έλληνες
Δεν είμαστε αντίπαλοι της Αριστεράς, ιδεολογικοί αντίπαλοί είμαστε. Δεχόμαστε την κριτική της Αριστερά, που πολλές φορές είναι ισοπεδωτική. Καμιά φορά είναι και παραληρηματική. Αλλά στο εξής θα δέχεται κι εκείνη την κριτική μας. Αυτό λέγεται Δημοκρατία, για όσους δεν το καταλαβαίνουν.
Η Κοινωνική Δικαιοσύνη δεν είναι «μονοπώλιο» της Αριστεράς. Η Ασφάλεια του Πολίτη δεν είναι «εμμονή» της Δεξιάς. Όλα αυτά είναι ανάγκες της κοινωνίας. Κι όλα αυτά πρέπει να τα συνθέσουμε. Γιατί όλα αυτά – Κοινωνική Δικαιοσύνη και Ασφάλεια – δεν είναι αντίθετα. Πάνε μαζί! Είτε στέκουν μαζί είτε καταρρέουν μαζί.
Είμαστε αντίπαλοι με τις εμμονές της Αριστεράς. Όχι με τους ανθρώπους της, που έχουν κι αυτοί τα ίδια προβλήματα όπως όλοι. Κι είμαστε όλοι παιδιά της ίδιας Πατρίδας. Εδώ θα ζήσουμε, εδώ μεγαλώνουν τα παιδιά μας…
Τη σύνθεση θέλω! Γιατί χωρίς τέτοια σύνθεση δεν πρόκειται να ξεφύγουμε από το παρελθόν.
Με βλέπετε να τα λέω έξω από τα δόντια, ακριβώς γιατί η σιωπή η δική μας, η σιωπή των νοικοκυραίων Ελλήνων, η σιωπή της ίδιας της κοινωνίας, δεν βοήθησε τη σύνθεση.
Η λέξη «επιχειρηματικότητα» ήταν απαγορευμένη. Τώρα πια δεν είναι απαγορευμένη λέξη. Είναι προτεραιότητα.
Η «ανταγωνιστικότητα» ήταν απαγορευμένη. Τώρα είναι κι αυτή προτεραιότητα...
Η «ασφάλεια» ήταν κι αυτή απαγορευμένη λέξη. Τώρα είναι ύψιστη προτεραιότητα.
Η αναφορά στην Πατρίδα ήταν απαγορευμένη πέρα για πέρα. Σχεδόν «γραφική». Τώρα την επικαλούνται όλοι.
Αλλάξαμε την ατζέντα της κοινωνίας, αλλάξαμε τις προτεραιότητες τις Πολιτικής.  Αυτό δεν το κάναμε για να τσακωθούμε με κανένα. Αυτό το κάνουμε για να συνεννοηθούμε με τους ιδεολογικούς μας αντιπάλους. Για να ενώσουμε τους Έλληνες.
Απώτερος στόχος μου δεν είναι να νικήσω κάποιους «κακούς». Στόχος μου είναι ο πιο δύσκολος, ο πιο φιλόδοξος απ’ όλους: Να ενώσω τους Έλληνες.
Πρώτον, γιατί στα δύσκολα μόνο ενωμένοι θα επιβιώσουμε.
Δεύτερον, γιατί μόνον ενωμένοι θα ξεπεράσουμε τα δύσκολα.
Και τρίτον γιατί εμείς δεν είμαστε «κολλημένοι». Κι αν καμιά φορά σηκώνουμε τους τόνους, είναι γιατί δεν ανεχόμαστε κάποιους που έχουν μείνει «κολλημένοι» στις εμμονές τους να μας κουνούν το δάχτυλο…
Όπως δεν ανεχόμαστε την υποκρισία. Να μας κατηγορούν ό,τι δεν κάναμε αυτά που έπρεπε να κάνουμε, εκείνοι που έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μας εμποδίσουν ή να μας αποτρέψουν να τα κάνουμε.
Κι ακόμα, σηκώνω τους τόνους – και απέναντι στο ΠΑΣΟΚ, και απέναντι στην Αριστερά και απέναντι σε μικρότερα κόμματα που δεν ανήκουν στην Αριστερά αλλά έχουν πάρει τις χειρότερες συνήθειες των Αριστερών – γιατί δεν αντέχω να καταδημαγωγούν τον ελληνικό λαό στη χειρότερη δοκιμασία του.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε συγκριμένα μέτρα
Συνταγματική Μεταρρύθμιση

Προτείνουμε μια μεγάλη Συνταγματική Μεταρρύθμιση που θα καταστήσει το πολίτευμα πιο διάφανο, πιο δίκαιο, πιο αξιόπιστο στον κόσμο και πιο λειτουργικό στη διακυβέρνηση.
Πρώτον, ασυμβίβαστο του αξιώματος υπουργού και βουλευτή. Ώστε να υπάρξει η

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

ΝΔ: Μπορούμε να κερδίσουμε το στοίχημα της Ανάπτυξης


Όλοι μιλούν τώρα για ...ανάπτυξη στην ευρωζώνη

Όταν ο Αντ. Σαμαράς μιλούσε γι’ Ανάπτυξη , κάποιοι ειρωνεύονταν , κάποιοι χλεύαζαν κι’ οι περισσότεροι ανθυπο-μειδιούσαν … Τώρα όμως που η πολιτική του αρχίζει και δικαιώνεται σιγά – σιγά σ’ όλη την Ε.Ε. προσπαθούν να “θάψουν” τις θέσεις του , είτε προβάλλοντας ” αντιμνημονιακά ” κόμματα , είτε κάνοντας … γαργάρες !

Καλά επιδημία πλάκωσε στην Ευρωζώνη;

Σήμερα έκαναν δηλώσεις υπέρ της ανάπτυξης:
Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ
Ο Πρόεδρος του Eurogroup
O …υποψήφιος Πρόεδρος τη Γαλλίας
και κάποιοι άλλοι που δε θυμάμαι!

Είδατε τι κάνουν:
-τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των εκλογών στην Γαλλία
-η άνοδος της Ακροδεξιάς
-η κατάρρευση του Κυβερνητικού συνασπισμού στην Ολλανδία
-η επιδείνωση της κατάστασης στην Ισπανία
-η είσοδος της Μ. Βρετανίας σε “διπλή ύφεση”
-οι επικείμενες εκλογές στην Ελλάδα.

Αυτά για όσους λέγανε ο,τι δεν υπάρχει άλλος δρόμος.


Δυστυχώς, η συζήτηση άνοιξε πολύ αργά, πολύ δειλά και αφού εν τω μεταξύ, συνεπεία της άγριας λιτότητας, έχουν γονατίσει οι χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου και απειλείται το κοινωνικό κράτος που ήταν κατάκτηση της μεταπολεμικής Ευρώπης.


ΚΡ


ΑΔΩΝΙΣ vs ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ ....ΦΟΒΕΡΗ ΕΚΠΟΜΠΗ

Η εκπομπή της 25ης Απριλίου 2012 με καλεσμένο τον Άδωνι Γεωργιάδη

Ο Άδωνις στα γραφεία της Ελληνοφρένειας
Ο Άδωνις απέδειξε ότι έχει θάρρος, δεν φοβάται να πάει στο στόμα του λύκου, (το έκανε και με  τον Καζάκη) και να βγαίνει νικητής,  πράγμα που επιβεβαιώνει το αξιόμαχο του ανδρός.

Ακούστε την εκπομπή:


Αφιέρωμα στην 341 Mοίρα/ 341SQ

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Μηταράκης: Όχι μόνο τους καταγγέλουμε, τους συλλαμβάνουμε κιόλας!

Απίστευτο περιστατικό εξελίχθηκε κατά τη διάρκεια ομιλίας του Νότη Μηταράκη, σήμερα το μεσημέρι στην οδό Γ Σεπτεμβρίου!
Ενώ ο υποψήφιος βουλευτής της Α Αθηνών, μιλούσε σε διαμέρισμα του κέντρου, μέλος της συνοδείας του, συνέλαβε ΜΑΡΟΚΙΝΟ που μόλις είχε
κλέψει κινητό τηλέφωνο και τον παρέδωσε στην αστυνομία!!!



Η αυτοδυναμία είναι μονόδρομος μαζί με την διάλυση του ΠΑΣΟΚ

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα έχουμε 1.000.000 ανέργους, 500.000 ιδιωτικούς υπαλλήλους που δεν πληρώνονται και 500.000 εν δυνάμει ανέργους. Για πρώτη φορά καλούνται να ψηφίσουν 2.000.000 απελπισμένοι, τρομοκρατημένοι και γιατί όχι στα όρια της φτώχιας πολίτες, οι οποίοι στην πλειονότητα τους απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα. Τι θα ψηφίσουν ? με ποιά κριτήρια ?
 Η πρώτη σκέψη είναι αντιμνημονιακά κόμματα και επιστροφή στη δραχμή, να πτωχεύσουμε να ξεκινήσουμε από την αρχή ΟΛΟΙ.
Η δεύτερη πιο ψύχραιμη σκέψη είναι η κατανόηση ότι σε μία οικονομία της δραχμής τύπου Μπαγκλαντές, δεν υπάρχουν ευκαιρίες για ανάπτυξη, άρα δεν θα επανέλθουν στον προηγούμενο τρόπο ζωής τους.
Η τρίτη σκέψη είναι ποιός πολιτικός  είναι ικανός να αναλάβει την ευθύνη και έχει σχέδιο ώστε να λειτουργήσει η οικονομία το συντομότερο δυνατό.
Όποιος φτάσει στην τρίτη σκέψη είναι σίγουρο ότι θα ψηφίσει Α Σαμαρά.
Τα εμπόδια για να φτάσει ένας άνεργος στα όρια της φτώχιας, στην τρίτη σκέψη είναι ο λαϊκισμός και ο φανατισμός.
Πιστεύω ότι η οργή του κόσμου θα εκφραστεί και με τους δύο τρόπους, δηλαδή η Νέα Δημοκρατία θα πάρει ποσοστό 32 – 36 %, το Πασοκ 18 – 22%, Συριζα 12 +, ΚΚΕ 9, ΔΗΜΑΡ 4, ΛΑΟΣ 3, ΑΕ 4, Ντόρα 3. Πράσινοι 3, Χρυσή Αυγή 3.
Όταν ο λαός εκτονωθεί θα συνειδητοποιήσει για ακόμα μια φορά, ότι στην φαντασία σου μπορεί να  είσαι ένας θρύλος, αλλά θα αναγκαστείς κάποια στιγμή να αντιμετωπίσεις την πραγματικότητα.
Δεν θα μπορεί να σχηματιστεί κυβέρνηση με 9 – 10 κόμματα στη βουλή, ο Σαμαράς θα έχει το διπλάσιο ποσοστό από τον δεύτερο και δεν είμαστε στο Βέλγιο αλλά στην Ελλάδα.
Άρα πάμε σε δεύτερο γύρο με σοβαρότερα κριτήρια και απαιτήσεις να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα !!!
ΚΑΙ Η ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ, η διάλυση του ΠΑΣΟΚ επίσης … ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Η ΕΛΛΑΔΑ !!!
Η  συνέχεια μετά από 16 χρόνια συνεχούς διακυβέρνησης από τον Αντώνη Σαμαρά σε βιβλίο.
Καλημέρα και καλή επιτυχία σε όλους σας !!!
 Jim Bim 
ΥΓ.  Ζήσε την πραγματικότητα, διεκδίκησε το καλύτερο δυνατό, ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ !!!

Κ. Καραμανλής: «Πρέπει να κυβερνηθεί ο τόπος»-Νέες δηλώσεις στήριξης στον Αντ.Σαμαρά

Μετά τη δήλωση στήριξης στον κ. Αντ. Σαμαρά και την παρουσία του στο Ζάππειο για το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ, ο πρώην Πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής επανήλθε με νέα δήλωσή του, στήριξης στη ΝΔ και στον Πρόεδρό της κ. Σαμαρά.

Μιλώντας στους υποψήφιους βουλευτές της ΝΔ της Θεσσαλονίκης, στα γραφεία της ΝΔ στην οδό Μητροπολίτη Ιωσήφ, ο κ. Καραμανλής είπε ότι πρέπει να υπάρξει νικητής την επομένη ημέρα των εκλογών για να κυβερνηθεί ο τόπος και πρέπει να στηρίξουμε τη ΝΔ και τον κ. Σαμαρά.

Ο πρώην πρωθυπουργός κατά τη είσοδό του στον 5ο όροφο των γραφείων της ΝΔ χειροκροτήθηκε από όλους τους υποψήφιους βουλευτές, αλλά και από τα στελέχη του κόμματος. Τον προσφώνησε ο κ. Δημ. Τσάμης Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής, ο οποίος αναφέρθηκε στην ετοιμότητα του κόμματος για τις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Εν συνεχεία, μετά τη σύντομη δήλωσή του ο κ. Καραμανλής είχε ολιγόλεπτη συνομιλία με κάθε υποψήφιο, αλλά και με τον κ. Π. Ψωμιάδη που ήταν και αυτός παρόν.

Φοβερές καταγγελίες Μουρούτη στο facebook : H ΚΥΠ χρηματοδοτεί στελέχη του Καμμένου και πληρώνει δημοσιογράφους για να πλήττουν τη Νέα Δημοκρατία

Φοβερά πράγματα λέει στην προσωπική του σελίδα στο facebook ορμώμενος από τις σημερινές αποκαλύψεις του Ελεύθερου Τύπου περί μισθοδοσίας από την ΕΥΠ υποψήφιου βουλευτή του Καμμένου , ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας που αν έχουν βάση πρέπει να ξεσηκωθεί το σύμπαν ενώ φουντώνει πολύ το κλίμα εν όψη εκλογών . Συγκεκριμένα σε ανάρτηση μόλις πριν λίγα λεπτά αναφέρει :
Σήμερα αποκαλύφθηκε ότι το πράσινο παρακράτος χρηματοδοτεί "δημοσιογράφους" για τα πλήττουν τη Ν.Δ. Όπως χρηματοδοτεί και στελέχη του κόμματος των Καμμένων. Απάντηση τώρα. Από τον αρμόδιο υπουργό του ΠΑΣΟΚ.

Πόσα έδωσε η ΚΥΠ για να στηρίξει τον Καμμένο, σε ποιους, με ποια εντολή...

logia-starata

Να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση Χήτου ζητά η ΝΔ

Ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, αναφερόμενος στο δημοσίευμα του “Ελεύθερου Τύπου”, για χρηματισμό δημοσιογράφου υποψηφίου βουλευτή από την ΕΥΠ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Ελεύθερος Τύπος” ότι ένας δημοσιογράφος, υποψήφιος βουλευτής των “Ανεξάρτητων Ελλήνων”, έπαιρνε χρήματα από την ΕΥΠ, είναι μία πολύ σοβαρή καταγγελία.
Οι δηλώσεις των εμπλεκομένων δεν αρκούν και η υπόθεση πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος».


Στα μυστικά κονδύλια της ΕΥΠ ο δημοσιογράφος και υποψήφιος των ΑΕ Βασίλης Χήτος;


Ο “ΕΤ” εμμένει στην αποκάλυψη για τον Β. Χήτο και την γνησιότητα του εγγράφου

Η συνέντευξη Σαμαρά στον Άλφα

ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Καλησπέρα σας. Δώδεκα μέρες πριν από την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου, ο Alpha φιλοξενεί σήμερα τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας τον κ. Αντώνη Σαμαρά. Κύριε Πρόεδρε, καλώς ήρθατε στον Alpha.
Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Χαίρομαι που σας βλέπω.
ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Οι δημοσκοπήσεις μέχρι την Παρασκευή που επιτρεπόταν η δημοσίευση τους έδειχναν ότι έχετε κολλήσει σε ένα ποσοστό λίγο πάνω από το 20% και ότι αυτό κατά βάσιν οφείλεται στο γεγονός ότι ένα σημαντικό ποσοστό των εν δυνάμει ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας δεν σας έχουν συγχωρήσει πώς από το όχι στο πρώτο μνημόνιο βρεθήκατε στο ναι στο δεύτερο.
Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Πρώτον, έχουμε όλες τις ενδείξεις ότι έχουμε ένα ρεύμα νίκης, ένα ρεύμα δυναμικής κι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι όλος ο ελληνικός λαός και κυρίως οι αναποφάσιστοι είναι εκείνοι οι οποίοι αντιλαμβάνονται ότι έχουμε ένα συγκεκριμένο σχέδιο, ένα συγκροτημένο σχέδιο, που είναι για ανάπτυξη, που είναι για το αύριο, που είναι για τα παιδιά τους.
Από κει και πέρα ξέρουν επίσης ότι αυτό το οποίο εξαρχής φωνάζαμε, δηλαδή την ανάγκη ανάπτυξης, όταν οι άλλοι πολλές φορές κάγχαζαν με αυτή την άποψη μας, είναι κάτι το οποίο επαληθεύτηκε και από εμάς και από την Ευρώπη.
Πάμε τώρα στο θέμα της λεγόμενης αλλαγής πορείας. Δυο χρόνια μόνος μου φώναζα κ. Παπαπαναγιώτου για ανάπτυξη. Έλεγα ότι «αν προχωρήσετε παρακάτω με αυτή την πολιτική, με αυτή τη λάθος συνταγή, πάτε στο γκρεμό». Και το έλεγα στο δίδυμο Παπανδρέου - Βενιζέλο.
Θα μπορούσα κι εγώ να περιμένω κυνικά να επαληθευτώ, να πέσει η Ελλάδα στο γκρεμό, να έχω το 80% του κόσμου μαζί μου και να λέει «μπράβο Αντώνη». Όμως ο κόσμος θα ήταν καλύτερα; Δεν θα υπήρχε το πρόβλημα των καταθέσεων, των συντάξεων, των φαρμάκων που ξαφνικά θα εξαφανιζόντουσαν;
ΜΠ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ: Αυτά όμως, δεν είναι γνωστό, μήπως υπήρχαν και πριν;
Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Προσέξτε. Δεν είναι γνωστό ότι πάντοτε μετά το ωσαννά ακολουθεί το σταύρωσον; Αυτό θα γινόταν διότι δεν άκουσαν τη φωνή της Νέας Δημοκρατίας που πηγαίνανε στο γκρεμό. Και αν πέφταμε στο γκρεμό, εκτός από αυτά τα προβλήματα, τα οποία θα ήταν διαλυτικά για την κοινωνία, θα υπήρχε επιπλέον ένα πρόβλημα απομόνωσης της χώρας.
Και η απομόνωση της χώρας όπως ξέρετε δημιουργεί πάντοτε και πειρασμούς στους γύρω, σε εκείνους οι οποίοι θα θέλανε να δημιουργήσουν προβλήματα, ιδιαίτερα όταν ο Παπανδρέου με αυτό το απίστευτο περί δημοψηφίσματος, είχε πραγματικά κατακρημνίσει τη μετοχή της χώρας κάτω από το μηδέν.
Και θα σας πω και κάτι άλλο. Με αυτή την απόφαση «κουρέψαμε» ένα χρέος, το οποίο στην αρχή δεν είχε «κουρευτεί», 50%. Πήραμε τόκους πολύ χαμηλότερους που στην αρχή ήταν πολύ υψηλότεροι και μεταθέσαμε την αποπληρωμή του χρέους για 30 χρόνια από σήμερα.
Και θα σας πω και κάτι άλλο. Προλάβαμε τα μαύρα σύννεφα τα οποία εμφανίστηκαν ήδη στην Ισπανία, στην Πορτογαλία και στην Ιταλία, σε μια εποχή που

Αντίδραση εφοπλιστών στις δηλώσεις Καμμένου

Έντονα αντέδρασε o πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρος Βενιάμης στις δηλώσεις του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου σε πρωινή εκπομπή, ότι υπάρχει κίνδυνος να κατασχεθούν εμπορικά πλοία υπό ελληνική σημαία από τους πιστωτές μας.
Με αφορμή τις δηλώσεις αυτές ο κ. Βενιάμης καλεί τις πολιτικές δυνάμεις να μην εμπλέκουν την Ελληνική Ναυτιλία στην οποιαδήποτε προεκλογική αντιπαράθεση. "Η Ελληνικη ναυτιλία -λέει ο κυριος Βενιάμης- δραστηριοποιείται διεθνώς σε ένα εξαιρετικά σύνθετο τεχνικό και οικονομικό περιβάλλον και ως εκ τούτου δεν πρέπει να δημιουργούνται άνευ λόγου ανύπαρκτα και αβάσιμα ζητήματα σε βάρος τους.
Εναντίον του Πάνου Καμμένου στρέφεται και η ΝΔ με τον Γιαννη Μιχελάκη να δηλώνει: "Δεν είναι μόνον ο λαϊκισμός, η επιπολαιότητα και η ανευθυνότητα. Είναι, προπάντων, η άγνοια και η συνωμοσιολογική φαντασίωση, που καθιστούν τον κυριο Καμμένο εξαιρετικά επικίνδυνο για την πατρίδα μας".

Αντώνης Σαμαράς - Ψηφοδέλτιο Ευθύνης

Δήλωση του Προέδρου της ΝΔ κ. Αντώνη Σαμαρά, ανακοινώνοντας το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος 24.04.2012


Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Παρέμβαση Καραμανλή - Δήλωση στήριξης στον Α.Σαμαρά - Είναι η πρώτη από το 2009

Αναγκαία προϋπόθεση για την πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα είναι η ενίσχυση της Νέας Δημοκρατίας, διαμηνύει σε ανακοίνωσή του ο Κώστας Καραμανλής και εκτιμά πως όσο μεγαλύτερη στήριξη έχουν η ΝΔ και ο Αντώνης Σαμαράς, «τόσο πιο βάσιμη γίνεται η ελπίδα ότι μπορούμε να βγούμε από την κρίση χωρίς ακόμα μεγαλύτερο κόστος».
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της δήλωσης του κ. Καραμανλή:
«Το κυρίαρχο ζητούμενο στις επικείμενες εκλογές είναι η πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα. Κρίσιμες αποφάσεις πρέπει να ληφθούν, διαρθρωτικές αλλαγές να προχωρήσουν γρήγορα και, πάνω απ όλα, επείγει μια ολοκληρωμένη αναπτυξιακή πολιτική που θα βγάλει τη χώρα από την αδιέξοδη δίνη της ύφεσης.
Η χώρα πρέπει να μπορεί να κυβερνηθεί με ξεκάθαρη πολιτική στόχευση και χρονικό ορίζοντα τετραετίας.
Διαφορετικά η πρωτοφανής περιπέτεια που βιώνει ο τόπος μπορεί να επιδεινωθεί σε όλα τα επίπεδα, οικονομικά, κοινωνικά, ακόμα και εθνικά.
Αναγκαία προϋπόθεση για την πολιτική και κυβερνητική σταθερότητα είναι η ενίσχυση της Νέας Δημοκρατίας.
Όσο μεγαλύτερη στήριξη έχουν η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς, τόσο πιο βάσιμη γίνεται η ελπίδα ότι μπορούμε να βγούμε από την κρίση χωρίς ακόμα μεγαλύτερο κόστος».


Πως ψηφίζοντας Καμμένο μπορεί να δεις την … Ρεπούση υπουργό Παιδείας

"...Εκείνο που αντιλαμβάνομαι είναι ότι ο κ. Σαμαράς είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός που διατυπώνει  μια συγκεκριμένη πρόταση εξουσίας και αναλαμβάνει την ευθύνη να ζητήσει την έγκριση του ελληνικού λαού για να την εφαρμόσει.
Οι άλλοι, κρύβονται πίσω από γενικόλογες προτάσεις συνεργασίας! Προφανώς και θέλουν να επιμερίσουν την ευθύνη και το βάρος που αυτή συνεπάγεται..."

Την ανάδειξη μιας «εθνικής συμμαχίας δυνάμεων υπευθυνότητας» στις εκλογές της 6ης Μαΐου πρόταξε ως προτεραιότητα, σε χθεσινή συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ο Ευάγγελος Βενιζέλος, επαναλαμβάνοντας ότι το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ των συνεργασιών.
Παράλληλα επανέλαβε ότι αν επιβεβαιωθεί αυτό που αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις η χώρα θα καταστεί ακυβέρνητη. «Δεν κυβερνιέται ο τόπος με μικρή πλειοψηφία εδρών, χρειάζεται νομιμοποίηση», είπε, ξεκαθαρίζοντας ότι η χώρα δεν αντέχει αλλεπάλληλες εκλογές.
Δεν μας είπε όπως ο κ. Βενιζέλος: Ποιοί, με ποιούς θα συνεργαστούν και με ποιό πρόγραμμα;
Δεν αρκεί να λέει ότι επιδιώκει μια «εθνική συμμαχία δυνάμεων υπευθυνότητας». Πρέπει να μας εξηγήσει και ποιοί χωράνε στη συμμαχία αυτή και αν εκείνοι στους οποίους απευθύνεται, ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν.
Επειδή, λοιπόν, στις 6 Μαΐου εκλέγουμε κυβέρνηση και επειδή κανένα από τα άλλα κόμμα δεν διεκδικεί αυτοδυναμία, αλλά όλα μιλάνε για συνεργασίες, πρέπει και να μας πούν με ποιούς ακριβώς θα συνεργαστούν για να κυβερνήσουν τη χώρα.
Ο κ. Κουβέλης, με τη μισή του κοινοβουλευτική ομάδα να προέρχεται από το «ΠΑΣΟΚ του Γιώργου» και τα άλλα στελέχη του από το πάλαι ποτέ «εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ του Σημίτη», μάχεται να μας πείσει, αραδιάζοντας απίστευτες γενικότητες, ότι είναι ανοικτός σε συνεργασίες, αλλά με όρους που θα θέσει ο ίδιος! Ποιοί είναι οι δυνητικοί εταίροι του και ποιοί οι όροι που βάζει για μια συνεργασία;
Ο κ. Καμμένος, επι τέλους αποκαλύφθηκε! Ενώ κάνει καριέρα αρχηγού με κεντρικό σύνθημα την κατάργηση του Μνημονίου, στην ουσία πολεμά τη ΝΔ και αφήνει ανενόχλητο το ΠΑΣΟΚ. Να μας πει λοιπόν κι αυτός: Μόνος του θα μας βγάλει από το Μνημόνιο ή στήνει μήπως με τον Δημαρά καμία γέφυρα με το ΠΑΣΟΚ; Επειδή τα άλλα ότι “δεν θα συνεργαστεί ποτέ με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ” τα ακούμε βερεσέ.
Τέλος, ο κ. Τσίπρας ομιλεί κι αυτός για αριστερή πρόταση εξουσίας.  Την στιγμή που δεν μπορεί να συνεννοηθεί, ούτε για απλά πράγματα, όπως οι μονοεδρικές, με τα άλλα κόμματα της Αριστεράς! Ωραία η αριστερή διακυβέρνηση, αλλά ποιοί θα είναι οι συνεταίροι του;
Το αυτό ισχύει  για τον  κ. Καρατζαφερη και για την κ. Μπακογιάννη.
Είναι υποκριτικό να μιλάνε για συνεργασίες,

Νέο σποτ της ΝΔ: Ασφάλεια πολιτών και λαθρομετανάστευση

Το νέο σποτ της ΝΔ πραγματεύεται το θέμα της ασφάλειας των πολιτών και της λαθρομετανάστευσης και υπόσχεται

-Εφαρμογή του νόμου για τις κουκούλες
-Κατάργηση του νόμου Ραγκούση περί ιθαγένειας και
-Ανακατάληψη των πόλεων από τα γκέτο των μεταναστών.


Η μαλακ@@ και η παραπληροφόρηση είναι ανίκητες στο διαδίκτυο

Αυτό είναι το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Αχαΐα:
 
Αυτές είναι οι μαλακίες που γράφουν οι πυροβολημένοι του διαδικτύου:

ΝΔ: Επικίνδυνος για τη χώρα ο Π. Καμμένος

Επιπολαιότητα και ανευθυνότητα καταλόγισε στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ. Μιχελάκης με αφορμή δηλώσεις του κ. Καμμένου σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή.
Όπως αναφέρει στη σχετική του ανακοίνωση ο κ. Μιχελάκης, ο κ. Καμμένος υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι «με βάση τη νέα δανειακή σύμβαση οι δανειστές μπορούν να κατάσχουν καράβια που έχουν ελληνική σημαία».
«Δεν είναι μόνον ο λαϊκισμός, η επιπολαιότητα και η ανευθυνότητα. Είναι, προπάντων, η άγνοια και η συνωμοσιολογική φαντασίωση, που καθιστούν τον κ. Καμμένο εξαιρετικά επικίνδυνο για την πατρίδα μας», σχολίασε ο κ. Μιχελάκης.
«Δεν ξέρουμε εάν στόχος του είναι να τρομοκρατήσει και να διώξει από το νηολόγιο της χώρας, ελληνόκτητα και ξένα πλοία, εάν επιχειρεί να εξαπατήσει τους Έλληνες ή εάν επιδιώκει και τα δύο. Σε κάθε περίπτωση διαπράττει έγκλημα σε βάρος της Ελλάδας», πρόσθεσε.

Δείτε το βίντεο με την απίστευτη δήλωση Καμμένου:


Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Οι ψηφοφόροι της ΝΔ δεν πρέπει να διαπράξουν το λάθος του 2009

Του Κώστα Ροδινού
Στην Ελλάδα, δυστυχώς οι περισσότεροι, έχουμε «κοντή μνήμη». Ξεχνάμε εύκολα. Βλέπω τη μανία, η οποία ενίοτε φτάνει και στα όρια της πολιτικής απρέπειας, με την οποία επιτίθενται στο κ. Σαμαρά. Είναι ο αρχηγός του κόμματος που προηγείται στις δημοσκοπήσεις, με μεγάλη μάλιστα διαφορά από το δεύτερο, και περίπου του αρνούνται το δικαίωμα να φιλοδοξεί να αναλάβει την πρωθυπουργία της χώρας.
Θυμάμαι τον κ. Παπανδρέου από τον Μάρτη του 2008 (που υπέβαλε  πρόταση μομφής εναντίον του κ. Καραμανλή) να ζητά πρόωρες εκλογές και να τις εκβιάζει με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Τότε, ουδείς εξ αυτών, που σήμερα επικρίνουν τον κ. Σαμαρά, έθετε υπό αίρεση  το δικαίωμα του κ. Παπανδρέου στην Πρωθυπουργία!
Όταν στις αρχές του 2009, ο κ. Καραμανλής ζήτησε τη στήριξη του  κ. Παπανδρέου  για τη λήψη οικονομικών μέτρων, ο τελευταίος αρνήθηκε  με το αιτιολογικό οτι το ΠΑΣΟΚ είχε δική του πρόταση εξουσίας. Τότε για το ΠΑΣΟΚ η συνεργασία ήταν ….κακό πράγμα. Και νόθευση της δημοκρατίας!  Σήμερα, είναι …θεάρεστο και εθνικό έργο και υποχρέωση της ΝΔ να συμπράξει! Έτσι συμβαίνει πάντα με το ΠΑΣΟΚ! Όταν είναι πολιτικά ηττημένο και αδυνατεί  να παίξει με τον εκλογικό νόμο …αναζητά σωσίβιο στις συνεργασίες.
Ποιοί, με ποιούς θα συνεργαστούν και με ποιό πρόγραμμα;
Επειδή, λοιπόν, στις 6 Μαΐου εκλέγουμε κυβέρνηση, πρέπει να μας πούν τα άλλα  κόμματα  με ποιούς ακριβώς θα συνεργαστούν για να κυβερνήσουν τη χώρα. Δεν αρκεί να

Πρόσεξε! Θα πέσεις...

Σου φώναζα, σε προειδοποιούσα!
Μόνος εγώ, πλην της Αριστεράς.
Όμως εσύ, ενώ άκουγες ευκρινώς, προτιμούσες να με λοιδωρείς.
Το ίδιο συνεχίζεις να κάνεις και τώρα, ενώ έχεις καταλάβει πόσο δίκαιο είχα.
Κι όχι μόνο αλλά... αλλά μου ζητάς και τα ρέστα γιατί -αντί να επιχαίρω- βούτηξα και τα μούτρα μου, ακόμη και στα σκ..., βάζοντας πλάτη μήπως κάτι σωθεί...
Και έχεις το περίσσιο θράσος να ισχυρίζεσαι ότι... άλλα έλεγα πριν και άλλα τώρα...
Σε προειδοποιώ και πάλι.
Δεν σε απειλώ. Γιατί άλλωστε;
Εγώ τη δική μου μοναξιά τη βίωσα.
Ήταν, όμως προσωπική , δεν αφορούσε εσένα όυτε τη χώρα, την πατρίδα, την Ελλάδα μας...

Υ.Γ : Αφιερώνεται σε κάθε όψιμο "αντιμνημονιακό" και σε κάθε "δήθεν"... Με ελπίδα και πίστη στον αγώνα του Αντώνη Σαμαρά που σίγουρα ουδείς ισχυρίζεται ότι τον διακρίνει πολιτική αφέλεια. Σε αντίθεση με την επιτέλεση του χρέους και του καθήκοντος, έστω και όταν εξ ορισμού προεξοφλείται η αναδοχή των όσων συνεπάγονται προσωπικό κόστος το οποίο και δεν ...προέκυψε! 
Το εγνώριζε καλώς και το ανέλαβε  "εις ολόκληρον". 
Αλήθεια ποιο το κόστος των όψιμων και των δήθεν;
(Το Παρόν)

Οι εχθροί της Δημοκρατίας

Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ στην Β΄ Πειραιά
Γνωστές οι ασθένειες της κολοβής Δημοκρατίας μας. Γι’ αυτό άλλωστε καταντήσαμε σήμερα έτσι. Διαφθορά, διαπλοκή, αναξιοκρατία. Αφελληνισμός της Παιδείας. Δημόσια τάξη στα όρια της κατάρρευσης κι Εθνική Άμυνα σε κρίσιμη κατάσταση. Καταστροφή της παραγωγικής βάσης. Ατιμωρησία των πολιτικών, που πρόδωσαν την χώρα και την λεηλάτησαν, σε άμεση συνέργεια με τους «επιχειρηματίες» του ενός πελάτη, του Λαού. Δημόσια έργα και προμήθειες με κόστος διπλό και τρίδιπλο του πραγματικού. Το υπερβάλλον, η μίζα, το «καπέλο», πήγε στη χώρα που πρόσφερε στην ανθρωπότητα τα ρολόγια με κούκο και το τυρί με τρύπες. Στις ειδυλλιακές Άλπεις, στην χώρα που ιδρύθηκε με την υπογραφή του Ιωάννη Καποδίστρια, εκεί καταλήγουν όλα τα κλεψιμέϊκα της γης από δικτάτορες και σινιέ κλεφτρόνια. Πορτοφολάδες με κουστούμια οι καταθέτες. Από μαύρους λοχίες αρβυλοφύλακες, που έκαναν πραξικόπημα και άραβες «σοσιαλιστές», μέχρι ελληνάρες λαμόγια που αγωνίζονταν κι αυτοί για το «σοσιαλισμό».
Αυτή η βαριά άρρωστη Δημοκρατία μας, έχει εχθρούς, ειλικρινείς και ανειλικρινείς.
Η «Χρυσή Αυγή» είναι ειλικρινής. Δεν υποδύονται τους δημοκράτες. Θαυμάζουν την Δικτατορία και τους αξιωματικούς που ήταν οι πρωτεργάτες της. Θαυμάζουν τον Αδόλφο και πιστεύουν ότι εάν είχε κερδίσει τον πόλεμο, ο κόσμος μας θα ήταν καλύτερος. Τα λένε φάτσα κάρτα, σηκώνουν και το χέρι τους στον «ρωμαϊκό χαιρετισμό», τον χαιρετισμό του NSDAP, του Μουσολίνι, της Σιδηράς Φρουράς του Κοντρεάνου στην Ρουμανία του Ίον Αντονέσκου και της Ισπανικής Φάλαγγας του Χοσέ Αντόνιο Πρίμο ντε Ριβέρα. Εφαρμόζουν μιας μορφής στρατιωτική πειθαρχία. Στήνουν μηχανισμούς αλληλεγγύης μόνο για Έλληνες σε γειτονιές, όπως και ομάδες περιφρούρησης για την δημόσια τάξη και συγκρούονται με την αριστερά στο πεζοδρόμιο. Η ρητορική τους, βοηθούσης της κρίσης, μαζεύει οργισμένους κι απογοητευμένους Έλληνες. Αντλούν δημοσκοπική άνοδο από την παρακμή της χώρας και την απελπισία, από την εισβολή και κατάληψη των πόλεων μας από ορδές μουσουλμάνων λαθρομεταναστών. Αυτά πιστεύουν, αυτά λένε, αυτά κάνουν. Δεν την πιστεύουν τη Δημοκρατία, γραμμένη την έχουν και της το λένε κατάμουτρα κι αν είχαν την ευκαιρία θα την κατέλυαν για να εφαρμόσουν τις ιδέες τους για ολοκληρωτική διακυβέρνηση.
Υπάρχουν και οι ανειλικρινείς εχθροί της Δημοκρατίας. Ο μισός ΣΥΡΙΖΑ κι οι «τάσεις» του, μικρές και μεγαλύτερες οργανώσεις που κάνουν κηρύγματα μίσους κατά του Έθνους. Λατρεύουν τον Μολώχ του «κοινωνικού πολέμου». Καρικατούρες νεομπολσεβίκων που επενδύουν κι αυτοί στο χάος. Με την διαφορά ότι

Στήριξη Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος σε Σαμαρά

O Ζοζέφ Ντολ (πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος) δήλωσε για τις εκλογές στην Ελλάδα και την Ν.Δ:

«Ελπίζω ότι οι ψηφοφόροι θα στηρίξουν τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις.
Ο κ. Σαμαράς αγωνίζεται γι αυτό, έχει την πλήρη υποστήριξή μας και τη συνεργασία μας.
Ελπίζω ότι θα επιτύχει ένα εντυπωσιακό εκλογικό αποτέλεσμα».


Σκληρή επίθεση εναντίον των πολιτικών άκρων από τον Αντώνη Σαμαρά

Καθαρή εντολή και αυτοδυναμία «για να τα αλλάξει όλα» ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς από το Μαρούσι την Κυριακή. Στην ομιλία του ο κ. Σαμαράς τόνισε: «Είμαστε η παράταξη που ξεκόβει με το χθες, κοιτάζει μπροστά και παίρνει στις τύχες της χώρα στα χέρα της». Εξαπέλυσε, δε, δριμεία επίθεση εναντίον των πολιτικών άκρων και κάλεσε τους πολίτες να απομονώσουν τους οπαδούς της βίας και τους νοσταλγούς της τυραννίας και της Κατοχής.

«Είμαστε η παράταξη που ξεκόβει με το χθες, κοιτάζει μπροστά και παίρνει τις τύχες της χώρας στα χέρια της. Μέχρι τώρα κραύγαζαν οι άλλοι, τώρα μιλάμε εμείς και ακούγεται αντί για τις φωνές της σύγχυσης ο λόγος της ελπίδας» τόνισε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Δεν θα κάνουμε τα μισά, πρέπει να τα κάνουμε όλα, γιατί αυτά που λέμε δεν απαιτούν λεφτά που δεν υπάρχουν, απαιτούν ευθύνη και αποφασιστικότητα».

Αναφερόμενος στα ακραία φαινόμενα των τελευταίων ημερών, ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε: «Υποχρεώνομαι να θυμίσω ότι ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται. Το είδαμε τελευταία. Ακραίες ομάδες με αντίστοιχες συμπεριφορές και ομάδες που δεν πιστεύουν σε τίποτε και ασκούν μόνο βία, συμμορίες κουκουλοφόρων που καίνε τα πάντα και ποτέ δεν πιάνονται και άλλες που χαιρετίζουν χιτλερικά και τρομοκρατούν τον κόσμο. Η βία δεν είναι δικαίωμα είναι έγκλημα για όποιον το κάνει και κατάντημα για όποιον το ανέχεται».


Ζήτησε από τον κόσμο να απομονώσει όλους τους οπαδούς της βίας και τους νοσταλγούς της τυραννίας και της κατοχής.

Στράφηκε όμως και κατά των κομμάτων του κεντροδεξιού χώρου, λέγοντας: «Υπάρχουν νέα κόμματα που δεν ανήκουν στο χώρο της Αριστεράς αλλά κάνουν ακριβώς ότι και οι Αριστεροί, κάνουν ότι και οι άλλοι ακραίοι. Τέτοια κόμματα δεν έχουν σχέδιο, γίνονται πρόθυμοι συνεταίροι της Αριστεράς ενώ διακηρύσσουν ότι ανήκουν στην Δεξιά. Ανήκουν στην διεθνή της ανευθυνότητας και της ασυναρτησίας. Κάθε ψήφος σε τέτοιο κόμμα είναι ψήφος πολιτικής ασυλίας και φιλί της ζωής στο ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Σαμαράς έβαλε το δικό του δίλημμα λέγοντας: 

Πολύ θερμός ο Καραμανλής - Έδωσε ολική στήριξη στο Σαμαρά - BINTEO

Αισθητή την παρουσία του μετά από πολλά χρόνια έκανε ο Κ. Καραμανλής στη συγκέντρωση της ΝΔ στο Ζάππειο.
Ο πρώην πρωθυπουργός όχι απλά βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της συγκέντρωσης αλλά καταχειροκρότησε τον πρόεδρο της ΝΔ Αντ. Σαμαρά εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την στήριξή του.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Κ. Καραμανλής τα τελευταία χρόνια και μετά τη λήξη της πρωθυπουργίας του είχε επιλέξει να διατηρεί ένα πολύ χαμηλό προφίλ στα πολιτικά δρώμενα τη χώρας. Στο πολιτικό σκηνικό ήταν σχεδόν "άφαντος" ακόμη και σε κρίσιμες στιγμές τόσο για το κόμμα όσο και για τη χώρα.
Ωστόσο σήμερα η παρουσία του στο Ζάππειο ήταν ιδιαίτερα αισθητή. Αγκάλιασε θερμά τον Αντ. Σαμαρά δηλώνοντάς του τη στήριξή του σε αυτήν την δύσκολη αλλά και κρίσιμη για τη χώρα εκλογική αναμέτρηση.

Δείτε το βίντεο


Σενάρια και πραγματικότητα.

Του Γρηγόρη Καραμπεσίνη

Καθολικό αίτημα, αν δεχθούμε τις δημοσκοπίσεις ή τις προτροπές των εγχώριων και διεθνών οικονομικοπολιτικών παραγόντων είναι η συνεργασία μεταξύ των κομμάτων. Πολλές από δαύτες ξετιλίγονται τον τελευταίο καιρό στα μάτια μας ως σενάρια!

Για να δούμε μερικές.

Συνεργασία ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.
Συνεργασία ΠΑΣΟΚ με τις αυτοαποκαλούμενες προοδευτικές δυνάμεις.
Ευρύτερη συνεργασία των κομμάτων της αριστεράς.
Συνεργασία των αντιμνημονιακών δυνάμεων.
Το σενάριο δε της αυτοδυναμίας έχει φροντίσει το σύστημα να το αποδομήσει εδώ και καιρό.

Ας ρίξουμε τώρα μια ματιά και στην πραγματικότητα.

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν συνεργάζεται με το ΠΑΣΟΚ- και λέω ο Αντώνης Σαμαράς και όχι η ΝΔ- για δυο κυρίως λόγους.

Πρώτον με μια υποτιθέμενη συνεργασία δεν θα ήταν δυνατό να καταλογιστούν οι ευθύνες των εσκεμμένων επιλογών του ΠΑΣΟΚ να δέσουν τη χώρα χειροπόδαρα και δεύτερον δεν θα μπορούσε να υλοποιήσει τις απαραίτητες μεταρυθμίσεις και ρήξεις με το χθες που τόσο έχει ανάγκη η δημόσια διοίκηση της χώρας.

Οι αυτοαποκαλούμενες προοδευτικές δυνάμεις του τόπου είναι στα κάγκελα εναντίων του ΠΑΣΟΚ, με εξαίρεση τον Κουβέλη της ΔΗΜ.ΑΡ, που εξάλλου ως γνωστόν αποτελεί δεξαμενή δυσαρεστημενων του ΠΑΣΟΚ με προγεγραμμένο φύλλο πορείας επιστροφής στο κίνημα. Η δεξαμενή που όχι μόνο απενεχοποιεί αλλά ενδεχομένως λίαν συντόμως να αποτελέσει για τα στελέχη του το νέο πρότυπο αγωνιστικής αντίστασης που θα τους δώσει και την σχετική προτεραιότητα στα ένσημα επανένταξης......

Το ΚΚΕ δεν συνεργάζεται με κανέναν. Ακολουθεί πιστά το δόγμα πέντε κόμματα, δυο πολιτικές. Θέλετε το πέντε να γίνει δέκα? Οι πολιτικές δυο θα παραμείνουν γι αυτούς.

Άρα πάει στο καλό και η συνεργασία των αριστερών δυνάμεων.

Η συνεργασία των αντιμνημονιακών δυνάμεων θα ήταν ενδιαφέρον να αναλυθεί εάν προτύτερα φρόντιζαν να εμφανίζονται λίγο και να μας δίνουν απαντήσεις για την διακυβέρνηση της χώρας και να μην κρύβονατι πίσω από το θυμικό του Έλληνα για να κρύψουν την ένδεια των επιχειρημάτων τους. Υπάρχει βέβαια το site που έχει δημοσιεύσει τις απόψεις τους και μέχρι εκεί. Τι να λέμε τώρα.


Το ΠΑΣΟΚ από μόνο του εννοείται πως θέλει να συνεργαστεί με τους πάντες καθώς γνωρίζει πολύ καλά πως με μια δημόσια διοίκηση που γιγαντώθηκε και αναπνέει πράσινα και «υγιεινά», πάλι αυτό θα καθορίσει την επόμενη μέρα. Θα είναι νίκη γι αυτούς και αν δεχθούμε ότι την ιστορία την γράφουν οι νικητές, σε μια πιο κοντινή εκδοχή της ιστορίας αντιλαμβάνεστε τα αποτελέσματα.

Επομένως εφόσον η συνεργασία είναι κάτι που απορρίπτει η ίδια η πραγματικότητα που δημιούργησαν, για ποιο λόγο εμφανίζεται ως η ενδεδειγμένη λύση;

Γιατί δεν αναλύουν στο λαό και τις συνέπειες μιας υποτιθέμενης ακυβερνησίας;

Η επόμενη μέρα απαιτεί νέα ηγεσία για τον τόπο.
Η χώρα έχει ανάγκη πριν απ’ όλα να κυβερνηθεί.
Απαιτείται πρωθυπουργός αυτοδύναμος και όχι στηριζόμενος σε συνεργασίες πίσω από κλειστές πόρτες.

Για να είναι πρώτα η χώρα αυτοδύναμη.


Το προηγούμενο της κυβέρνησης Παπαδήμου μας δίδαξε ότι

Σαμαράς - Ζάππειο ΙΙΙ: Δώστε μας τη δύναμη ενός Έθνους για να κερδίσουμε τη μάχη της πατρίδας

Ζάππειο, Παρουσίαση Προγράμματος για την Οικονομία. 22.04.2012


Σαμαράς: Θα τα αλλάξουμε όλα
Τις προτάσεις του για την έξοδο από την κρίση, με έμφαση στα ισοδύναμα μέτρα, την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, τις ιδιωτικοποιήσεις, τη φοροδιαφυγή, τα αναπτυξιακά μέτρα και τη μείωση των κρατικών δαπανών, παρουσιάζει από το Ζάππειο o πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.
«Οι εκλογές που έρχονται είναι οι πιο κρίσιμες από την Μεταπολίτευση του 1974» τόνισε στην αρχή της ομιλίας του, λέγοντας πως στόχος του κόμματός του είναι «να τα αλλάξουμε όλα: Το μοντέλο ανάπτυξης και το σύστημα διακυβέρνησης. Όχι ένα από τα δύο. Και τα δύο».
Μεταξύ άλλων εξήγγειλε ότι στις επόμενες έξη εβδομάδες μετά τις εκλογές, θα παρουσιάσει τέσσερα νομοσχέδια:
(1) Ένα για τις κοινωνικές μεταβιβάσεις, τα ασφαλιστικά ταμεία, τα επιδόματα κλπ.
(2) Ένα φορολογικό νομοσχέδιο «για να αποκτήσουμε πια απλό, δίκαιο και σταθερό φορολογικό σύστημα»
(3) Ένα νομοσχέδιο για την περικοπή των δαπανών
(4) Ένα πολύ-νομοσχέδιο για την Ανάπτυξη με αναπτυξιακές προτεραιότητες και θεσμικές παρεμβάσεις «για να ξεκολλήσει η Οικονομία».
Δεσμεύτηκε ακόμα ότι «θα αποκαταστήσουμε τις πολύ χαμηλές συντάξεις, τα πολυτεκνικά επιδόματα και θα στηρίξουμε τους κτηνοτρόφους» με ισοδύναμα μέτρα που μπορούν να αποδώσον το καθένα άμεσα «πάνω από 300 εκατομμύρια αμέσως». Τέτοια είναι η αύξηση του φόρου στα κέρδη από τα νέα ηλεκτρονικά παιγνίδια του ΟΠΑΠ και η μείωση ελλειμμάτων των ΔΕΚΟ.
«Για να επανορθώσουμε αδικίες που απαιτούν 550 εκατομμύρια. Βρήκαμε ήδη διπλάσια ισοδύναμα» είπε χαρακτηριστικά.
Για τους δανειολήπτες υποσχέθηκε «άμεση ανακούφιση» με το ότι «δεν μπορεί η δόση των δανείων να ξεπερνά το 30% από το μηνιαίο εισόδημά τους». Παράλληλα τόνισε ότι οι ομολογιούχοι που έχασαν από το κούρεμα των ομολόγων πρέπει να αποζημιωθούν.
Ανεργία, στεγαστικά δάνεια
Ο κ. Σαμαράς υποσχέθηκε ότι

Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Δείτε ζωντανά την παρουσίαση, από τον Αντώνη Σαμαρά, του κυβερνητικού προγράμματος της Ν.Δ

Ζάππειο, Παρουσίαση του Προγράμματος για την Οικονομία. 22.04.2012 11:30




Live stream by Ustream


ΝΔ_ live!

Σαμαράς: Αλλαγή στο Μνημόνιο υπέρ των αδυνάτων

Το σχέδιό του για τις πρώτες 100 μέρες της νέας κυβέρνησης, το οποίο αποτυπώνεται στο τρίπτυχο «ανάκαμψη, ανάπτυξη, κοινωνική συνοχή», παρουσιάζει ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του που δημοσιεύει αύριο ο “Τύπος της Κυριακής”.
Ο πρόεδρος της ΝΔ δίνει έμφαση στην απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων για να ξαναστηθεί στα πόδια της η μεσαία τάξη, εξαγγέλλει φορολογική αμνήστευση για επιστροφή καταθέσεων και δεσμεύεται ότι δεν θα καταργηθούν ο 13ος και ο 14ος μισθός, καθώς επίσης και ότι δεν θα μειωθούν άλλο οι συντάξεις.
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. δηλώνει ότι θα κυβερνήσει με μια κυβέρνηση “μισή από την σημερινή”, με προσωπικότητες καταξιωμένες στην κοινωνία, με κριτήριο την αξιοσύνη και το ήθος και επαναλαμβάνει ότι θα χρησιμοποιήσει στην κυβέρνηση και σε νευραλγικά πόστα της διοίκησης, προσωπικότητες καταξιωμένες στην κοινωνία, αλλά και στον επαγγελματικό τους χώρο. Επαναλαμβάνει επίσης ότι θα προχωρήσει στην συνταγματική κατοχύρωση της πρότασής του οι βουλευτές να μη γίνονται υπουργοί, ώστε να υπάρξει ουσιαστικός διαχωρισμός νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας.
 Ερώτηση: Ποια σημεία του Μνημονίου θα ζητήσετε να τροποποιηθούν και τι σας κάνει να πιστεύετε ότι θα γίνουν δεκτές οι τροποποιήσεις που θα προτείνετε;
 Σαμαράς: Πριν απ’ όλα η αποκατάσταση των πολύ χαμηλών συντάξεων, τα πολυτεκνικά επιδόματα και το «εξισωτικό» στους κτηνοτρόφους. Έχουν ήδη βρεθεί «ισοδύναμα» μέτρα διπλάσια από τα 550 εκατομμύρια που απαιτούνται για όλα αυτά μαζί. Και που στο μεγαλύτερο μέρος τους θα επιστρέψουν στο δημόσιο ταμείο έτσι κι αλλιώς.

Ερώτηση: Στην πρώτη επικοινωνία που θα έχετε με τους δανειστές, εάν εκλεγείτε πρωθυπουργός, τι θα προτείνετε;

Σαμαράς: Συνολική στρατηγική ανάκαμψης, που θα περιλαμβάνει αυτά που ήδη σας ανέφερα και πολλά ακόμα -κυρίως μεγάλες διαρθρωτικές τομές- για να πιάσουμε τους στόχους μείωσης του ελλείμματος και του χρέους.
 «Οι ευθύνες για το Μνημόνιο θα αποδοθούν εκεί που ανήκουν»

Πάνος Καμμένος: Υπόγειες διαδρομές με τα φρένα καμένα...

Ο «Κένταυρος» που θα γινόταν αρχηγός, έχει πλούσιο βιογραφικό, από τη θητεία παρά τω Γρυλλάκη, μέχρι το Χρηματιστήριο και τις θεωρίες συνωμοσίας για το χρέος
Ηταν μια φορά κι έναν καιρό ο Πάνος Καμμένος. Ο βίος και η πολιτεία του βουλευτή της Β’ Αθηνών έχει ως αφετηρία τα μέσα της δεκαετίας του ’80. Η περίληψη είναι ότι ο Καμμένος έχει πάει με όλους τους αρχηγούς της ΝΔ, για να τους πουλήσει μετά όλους, και ότι του καταλογίζονται τα περισσότερα από αυτά που καταγγέλλει. Μπορεί να ψάχνει αρχηγικό μέλλον στις εκλογές που έρχονται με τους Ανεξάρτητους Ελληνες. Είναι όμως η κλασική περίπτωση πολιτικού που τον κυνηγά το παρελθόν του. Το ρεπορτάζ φέρνει στον αφρό όλα όσα λείπουν από την ιστοσελίδα του Πάνου στο facebook. Και μας υπενθυμίζει ότι όσο κι αν πλένονται διάφοροι φερέλπιδες «εθνοσωτήρες» στο αντιμνημονιακό μέτωπο, όλα όσα έχουν κάνει στην πολιτική δεν ξεπλένονται

Ο καθένας θυμάται πότε άκουσε πρώτη φορά για τον Πάνο Καμμένο. Και έχει μια ιστορία να πει. Πληθωρικός, εκρηκτικός, ασυγκράτητος, μόνιμα επιρρεπής στον λαϊκισμό, σταθερά ακραίος, εκδικητικός και δικομανής, ο Καμμένος αναδύεται στο στερέωμα της ΝΔ στα μέσα της δεκαετίας του '80. Ο πυρετός της πασοκικής αντισυσπείρωσης έχει χτυπήσει τη γαλάζια πανεπιστημιακή νεολαία. Το όνομα του Πάνου ακούγεται για πρώτη φορά στον αστερισμό των Ρέιντζερς και των Κενταύρων, την εποχή που μεσουρανεί στη Νεολαία της ΝΔ ο Βασίλης Μιχαλολιάκος. Ο Πάνος θεωρείται αβερωφικός. Παρ' όλα αυτά, οι έχοντες μνήμη ελέφαντα σημερινοί σαραντάρηδες της ΝΔ επιμένουν ότι η πρώτη κοινοβουλευτική κατάδυση του - μανιώδους αυτοδύτη - Πάνου γίνεται με τη ΔΗΑΝΑ του Κωστή Στεφανόπουλου - χωρίς όμως επιτυχία.
Η αντιπάθεια μεταξύ Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και Κωστή Στεφανόπουλου θα επιβιώσει όλων των μεταλλάξεων της ελληνικής πολιτικής. Και θα διαρκέσει είκοσι χρόνια. Μάλιστα, προς το τέλος της δεύτερης θητείας Στεφανόπουλου ο

Ό Άδωνις Γεωργιάδης καλεί σε μονομαχία τον Καμμένο... αλλά δεν θα έχει ευκαιρία να τον κάνει φύλλο και φτερό

Με κάθε δυνατό τρόπο, ο Άδωνις Γεωργιάδης προσπαθεί να πείσει τον Πάνο Καμμένο να συμμετέχουν μαζί σε μια τηλεοπτική ή ραδιοφωνική συζήτηση. Ακόμα και προσωπικά μηνύματα στο twitter έχει δοκιμάσει να του στείλει χωρίς βέβαια να λάβει ποτέ θετική απάντηση. Και ούτε θα πάρει βέβαια γιατί ο Καμμένος...δεν μπορεί να σταθεί απέναντι σε σοβαρό διάλογο όπου απέναντι δεν θα είναι τύποι σαν τον Χατζηνικολάου να τον αφήνουν να λέει συνθήματα του στυλ "ξεπουλάτε την πατρίδα", "τα CDS που θα πληρωθούν είναι πάνω από 30 δις", "κάποιοι έβγαλαν 600 δις παίζοντας στην επιστροφή στη δραχμή", "ο κ. Ράιμπάχερ (!!!) δεν μπορεί να μας κουνάει το δάκτυλο", "ο Φούχτερ (!!!) είναι υφυπουργός για την Ελλάδα"... ούτε τα ονόματά του δεν μπορεί να πει σωστά ο άνθρωπος που θέλει να μας σώσει!!!

Φυσικά τσούζει το ότι στο πρόγραμμά του λέει "Θα καταγγείλουμε το μνημόνιο ΜΟΝΟ ΕΦΟΣΟΝ..." και παραθέτει κάτι προυποθέσεις που θέλουν 2-3 χρόνια να εκπληρωθούν... όπως τσούζει και η μούφα με τα CDS που τελικά αποδείχθηκαν 2 δις...

Αυτά και άλλα πολλά θα του αντιπαραθέσει ο Άδωνις και απαντήσεις δεν θα πάρει...

Οπότε δεν είναι χαζός ο Καμμένος να πάει σε κουβέντα με τον Άδωνι γιατί ξέρει ότι θα τον διαλύσει καθώς ποτέ δεν είχε ευχέρεια λόγου και επιχειρημάτων... προτιμάει να του χαϊδεύει τα αυτιά ο Χατζηνικολάου

dexiextrem